BİN 300 YIL SONRA LAODİKEİA’DA İLK NİKAH

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir ilke imza atarak Serap ve Emin çiftinin nikahını bin 300 yıl sonra Tarihi Kent Laodikeia’da kıydı. Gelin ve damada bir ömür mutluluklar dileyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Bu tarihi anı unutulmazlar haneme yazıyorum” dedi.

  • 09 Ağustos 2020 - 15:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Evlenmek için Pamukkale Belediyesine başvuran Serap Tulumbacı ve Emin Ateş çifti nikahlarını Denizli’nin en büyük tarihi kenti olan Laodikeia’da kıymak istediler. Onların bu isteğine olumlu bakan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bin 300 yıl sonra tarihte bir ilki gerçekleştirerek ikilinin nikah akdini Antik Kent Laodikeia’da kıydı. Aynı zamanda Laodikeia kazı ekibinden olan Arkeolog Emin Ateş ve Muğla Stratonikeia Antik Kenti kazı görevlisi olan Arkeolog Serap Tulumbacı çiftinin nikah şahitliğini Laodikeia Kazı heyetİ Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve Laodikeia kazı ekibinden Dr. Barış Yener yaptı.

“BİN 300 YIL SONRA TARİHİ YENİDEN CANLANDIRIYORUZ”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, heyecanlı ve tarihi bir güne tanıklık ettiğini beliterek, “Benim için mükemmel bir an ve bir gün oldu. Ben bu günü unutulmazlar haneme işliyorum. Çünkü en son nikah burda bin 300 yıl önce kıyılmış. Şimdi de bin 300 yıl sonra bizler sizlerle adeta tarihi yeniden canlandırıyoruz. Burda bundan sonra da farklı güzelliklere imza atacağımızın işaretini görüyoruz. Burada Serap ve Emin kardeşimizin çok ciddi şekilde emeği ve alın teri var. Binlerce yıl önce inşa edilmiş medeniyetin eserlerinin içindeyiz. Bu arkadaşlarımız burada binlerce yıllık tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için ter döküyorlar. Bizlerde burada başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Pamukkale Belediyesi olarak hep birlikte burada bir gayretin içindeyiz. Ama esas olarak burada bu güzelliklerin ortaya çıkmasına gayret edenler şimdi nikahlarını kıydığımız bu çiftimiz ve buradaki kazı heyetimizdir. Bizler burada bu güzellikleri yaşıyoruz ve biliyoruz. Buralara gelemeyen herkesi bu tarihi kentimizin güzelliklerini yaşamaya davet ediyorum. Bizlere bu tarihi anı yaşatan bu güzel çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim” dedi.

“BİN 300 YIL SONRA LAODİKEİA’DA İLK KEZ BÖYLE BİR ANA TANIKLIK EDİYORUZ”

Damat ve gelinin ikisinin de kendilerinin öğrencisi olduğunu belirten Laodikeia Kazı heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, “Her iki öğrencimizin bu kentte çok emeği geçti. Biz ekip olarak her zaman kazı ve restorasyon değil bazen de bu tür güzelliklere de vesile oluyoruz. Bin 300 yıl sonra Laodikeia’da ilk kez böyle bir ana tanıklık ediyoruz. Çiftimize mutluluklar dileyerek geride kalan ömürleri sağlık mutluluk içinde geçsin inşallah” dedi. Dr. Barış Yener ise Emin Ateş’le birlikte uzun yıllardır burda çalıştığını ifada ederek, “Emin Ateş’le şu anda burada tiyatro restorasyonu yapıyoruz. Kendi eşimlede Laodikeia kazı ekibinde tanıştık. İkiliye bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZİ YALNIZ BIRAKMADIĞI İÇİN SAYIN AVNİ ÖRKİ’YE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”d

Bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür eden damat Emin Ateş, “Bugün hayatımızın en mutlu günü. Çalıştımız tarihi kentte nikahımızın kıyılması bizi çok mutlu etti” dedi. Serap Tulumbacı ise “Burada nikah kıymak bizim hayalimizdi. Onun için çok mutlu ve heyecanlıyız. Bizi yalnız bırakmadığı ve nikahımızı kıydığı için Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’ye çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.