BİLGİ KİRLİLİĞİNİN KURBANI OLDUM DEDİ VE ÖZÜR DİLEDİ

CHP’den istifa eden Teoman Sancar’ın istifasını duyurması üzerine sosyal medya hesabından vekilin eşcinsel ilişkiler üzerine bir şantaj yaşadığını iddia eden gazeteci Zihni Çakır özür dileyerek bilgi kirliliğinin kurbanı olduğunu söyledi.

  • 03 Mart 2021 - 15:59
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili olarak görev yaparken 28 Şubat günü sosyal medya hesabından istifa eden Haşim Teoman Sancar’ın gerekçesiyle ilgili bir çok spekülasyon yayıldı. Vekilin istifa gerekçesi hakkında birçok iddia ortaya atılırken AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Zihni Çakır da ortaya iddia atanlar arasına katılmıştı. AvazTürk Genel Yayın Yönetmeni olan Gazeteci Çakır 1 Mart günü sosyal medya hesabından “SONDAKİKA BİLGİSİ CHP'li bir vekilin, EŞCİNSEL İLİŞKİLERİ üzerine Denizli'deki bir ŞANTAJ ÇETESİNİN tehditlerine dayanamayıp Savcılığa gittiği, olayın savcılığa intikal etmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından istifasının istendiği belirtiliyor” demişti.

Teoman Sancar Çakır’ın iddiasına sert bir şekilde tepki gösterirken Çakır’dan ikinci açıklama geldi. Yine sosyal medya hesabı üzerinden bir gönderi ile özür dileyen Çakır bilgi kirliliğinin kurbanı olduğunu söyledi. Çakır gönderisinde “CHP'den istifası istenen vekille ilgili 1 Mart'ta yaşanan bilgi kirliliğinin kurbanı olup, "CHP yönetimindeki bir ismin kardeşi de olan danışman" ifadesini kullanmıştım. Aldığım net bilgi muhatabın konuyla alakası olmadığı yönünde. Hakkı teslim etmek adına Düzeltir özür dilerim” dedi.