BIKMADIN YERDE YATMAKTAN BE ADAM!

Koronavirüs Türkiye'de ilk görüldüğü günlerde tüm ülke tedbirlerini almaya başladı fakat 20 Mart tarihinde haber sitemizin ilk yaptığı bir haber ülke gündemine bomba gibi düştü. Dışarı çıkmayın uyarılarına kulak asmayan ve Bayramyeri meydanında yerde yatarak adeta ölüme meydan okuyan adam yine aynı pozla görüldü.

  • 07 Nisan 2020 - 20:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye'de alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildi. Tüm Türkiye kurallara titizlikle uyarken hükümet ve yerel yönetimlerde tedbirler ve ihtiyaçlar konusunda kolları sıvadı. Fakat vurdumduymazlık öyle bir noktaya geldi ki bazı insanların ölüme meydan okuyuşu Türkiye gündemine oturdu.

İLK ÖNCE BANKLAR KALDIRILDI

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelmeden önce evde kalma çağrıları yapılmış fakat buna itibar etmeyen Denizlililer Bayramyeri meydanında bulunan banklara oturarak yine tedbirleri yok sayınca Pamukkale Belediyesi gerekli önlemleri almak için kaldırılabilir bankları kaldırdı sabit banklar etrafını ise girilmemesi için kapatarak uyarı levhaları koymuştu. Bu yasaklarda yine yaşlılarımızı durdurmamış insanlar vurdumduymaz bir şekilde banklara oturmaya kalabalıklar içinde bulunmaya devam etmişti.

ÖYLE BİR ŞEY YAPTI Kİ TÜM TÜRKİYE ONU KONUŞTU

Bankların kaldırılması ve yasaklar konulmasının ardından 20 Mart tarihinde Denizli Bayramyeri meydanında çekilen bir fotoğraf ve haber sitemizin ilk olarak yapmış olduğu haber Türkiye gündemine oturmuş vurdumduymazlığın fotoğrafı haline gelmişti.

İŞTE O KARE:

20 Mart tarihli haberimizin manşet fotoğrafı

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ

Ülke genelinde tedbirlere uyulmamasının ardından hükumet yetkilileri tedbirleri bir üst seviyeye çekerek 65 yaş üstü insanlarımıza sokağa çıkma kısıtlaması getirdiler.

YİNE AYNI ADAM YİNE AYNI YER

Olayın üzerinden haftalar sonra hemde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından yine aynı yerde, aynı adam, aynı pozla görüntülendi. "Yok artık!" dedirten fotoğrafın ardından ise Bayramyeri esnafı ve vatandaşlar adama tepki gösterdi.

HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ OTOBÜSLE GELİP GİDİYOR

Adeta yerlerde sürünen ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs'e meydan okuyan adam yerde yattıktan sonra ise hiç bir şey olmamış gibi toplu taşıma aracı olan halk otobüslerini kullanarak gidiyor. Bulaşıcı bir hastalık tehdidi ile çalkalanan dünyada bu vurdumduymazlık ise pes dedirtiyor.

AKLİ DENGESİ BOZUK

Fotoğrafın ülke gündemine düşmesinin ardından bir okurumuzun verdiği bilgilere göre yerde yatan adamın akli dengesinin bozuk olduğu ve psikolojik sorunlar yaşadığı öğrenildi.

YETKİLİLERİ ÖNLEMLERİ GENİŞLETMEYE DAVET EDİYORUZ

Haberci Kuş internet haber sitesi olarak tüm yetkilileri önlemleri arttırmaya davet ediyoruz. Denizli'de gün geçtikçe sokaklardaki hareketliliğin artması ve vurdumduymazlık tablosu çizen bu tarz insanları evlerinde tutmak amaçlı önlemlerin arttırılmasının bu zor dönemden çıkmamızı hızlandıracağını düşünüyoruz.