BERBEROĞLU: BİNDİĞİMİZ DALI KESİYORUZ

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Türkay Berberoğlu, ilçenin çiftçilik ve hayvancılık yapılan mahallelerini ziyaret etti. Vatandaşlar ile sohbet eden Berberoğlu, kırsal kesimdeki tabloyu “bindiğimiz dalı kesmek” şeklinde değerlendirdi.

  • 19 Kasım 2023 - 12:33
  • Son Güncelleme : 19 Kasım 2023 - 12:37

İYİ Parti Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Türkay Berberoğlu, sahada olmaya, çiftçiden hayvan yetiştiricilerine, esnaftan emekliye toplumun her kesimine ulaşarak istek ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor.


Berberoğlu, ilçenin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan mahalleleri Yeniköy, Küçükdere ve Kocadere’ye giderek vatandaşlar bir araya geldi. Veteriner hekim olarak mesleği gereği bu mahalleleri çok iyi bilen Berberoğlu’na vatandaşlar sıkça dile getirdiği sorunlarını bir kez daha aktardı. 

“KAZANMAK YERİNE BORÇLU ÇIKIYORUZ” DEDİLER

Vatandaşlar, içinde bulundukları durumu “Mazot, tohum, gübre, ilaç maliyetlerine artık yetişemiyoruz. Mahsülü kaldırdığımızda kazanmak yerine borçlu çıkıyoruz” diyerek özetledi. 


“KAHVEHANELER KALABALIK, ÇÜNKÜ ÜRETİM YOK”

Gittiği köylerde kahvehanelerin kalabalık olduğunu gören Berberoğlu, “Biz biliriz ki köylerimizde kahvelerin böyle kalabalık olması üretimin olamayışındandır. Onlar biz sormadan söyledi zaten.

Özel sektör, onlara veresiye bir şey vermiyor. Köylüye destek için açılan bölge kooperatifleri ise piyasadan daha pahalı ve değişken faizle satış yapıyor. Çaresiz kalan üretici mecburen alışveriş yapıyor. Bindiğimiz dalı kesmek tamda bu aslında” dedi. 

Bu tablonun değişmesi için çözüm önerisini de sunan Berberoğlu, “Yerel yönetimlerce kurulacak olan kooperatiflerin üretime dayalı tek yönlü destekleme ile değil, aynı zamanda üretilen mahsülün pazarlama aşamasındada bir birim olmasıdır. Biz böyle yapacağımızıda vatandaşlarımıza söyledik” diye konuştu.