BELEDİYELERE GELEN YEMEK FATURASI DUDAK UÇUKLATTI

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında Babadağ Belediyesi ve Çivril Belediyesindeki fatura skandalını belgelerle birlikte açıkladı. Sancar, “Belediyenin parası milletvekillerinin midesine inmiş” dedi

  • 07 Mayıs 2019 - 12:25
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

AK Parti Denizli Milletvekillerinin Ankara’da yemiş oldukları yemeklerin faturalarını Çivril Belediyesi’ne kesilerek gönderilmesi ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den CHP’ye geçen Babadağ Belediyesi’ne seçimlerin ardından 28 bin 500 TL’lik kebap faturası gönderilmesi, CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın tepkisine neden oldu.

AK Partili Çivril Belediyesi’nin kendi milletvekillerine Ankara’da yemek yedirdiği ve bu faturayı belediyeye ödettirdiğini söyleyen Sancar, “Bakın elimde gördüğünüz iki adet fatura Çivrilli hemşerilerimizin vergileriyle milletvekillerine yemek yedirildiğinin belgesi. Hem de Ankara’da. Görev yeri Ankara olan vekillere Çivril Belediyesi Ankara’da yemek yediriyor! 25 Temmuz tarihli 900 TL’lik ve yine Ankara’da başka bir lokantadan kesilmiş 18 Ağustos 2018 tarihli 215 TL’lik yemek faturalarıdır. AKP milletvekilleri akşam yemeği, AKP’li milletvekili öğle yemeğidir. Ayıptır, günahtır. Bana uğrasaydılar ben onlara yemek ısmarlardım. Belediyelerin Ödeneğinde Milletvekillerine Yemek Yedirme Ödeneği Olmaz” dedi.

28.500 TL’LİK FATURA KİMİN?

AK Partili belediye olan Babadağ Belediyesi’ne kesilmiş toplam bedeli 28.500 TL olan bir yemek faturası olduğunu da kaydeden Sancar, "Bu yemeklerin kimlerle, hangi AKP’lilerle yendiğini bilmiyoruz ama pes diyoruz. Babadağ Belediyesinin bütçesi nedir? Utanmadan 30 bin liraya yakın yemek faturasını belediyeye kestirebiliyorsun. Belediye bütçesinden 'emeğin faturası' ödenir ama yemeğin faturası ödenmez ve asla ödenmemelidir. Bu ne ahlakidir ne hukuki ne de helaldir. Belediyenin kasasında bulunan para kutsaldır. Babadağ Belediyesinin bu 30 bin liralık faturası AK Parti il Başkanına soruyorum, ilçe Başkanına soruyorum, Milletvekillerine soruyorum" dedi.