BELEDİYE MECLİSİNDE "LAN" GERGİNLİĞİ

Denizli Acıpayam Belediyesi meclisinde "Lan" gerginliği yaşandı. AK Partili meclis üyesinin Şükrü Yalçın'ın "Lan" kelimesi sarfetmesini CHP'li Ertan Başkan tepki gösterdi

  • 09 Temmuz 2019 - 10:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Acıpayam Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın başkanlığında toplandı.

Toplantı başladığında Belediye Başkanı Şevkan, Soru Önergelerinin Meclisi ilgilendirmediğini ancak bunlara cevap vereceğini söyledi.
Meclis üyelerinin görevleri hakkında bir yazıyı okuttu ve bu yazıyı meclis üyelerine dağıttı.
Bunun akabinde de CHP'li Meclis Üyesi Ali Bardakçı'da Belediye Başkanının görevlerini okudu.

Muhalefetin ilk oturumda verdiği 20 maddelik soru önergesinin görüşülmesi esnasında tartışmalarda oldu.

Sanayi kavşağında bulunan atıl durumdaki eski akaryakıt istasyonu alanın, trafik akışına uygun olmadığı için alan düzenlemesi sırasında kapatıldığını söyledi.

Muhalefet meclis üyesi Zuhal Demir'de Türkiye genelinde Akaryakıt istasyonlarının genelde kavşağa yakınlıkta olduğu bunun kapatılmasının çözüm olmadığını belirtti ve burada acilen sinyalizasyon sistemi yapılması gerektiğini aktardı ve İstasyonun bir an önce aktifleştirilmesini söyledi.

"LAN" GERGİNLİĞİ

Bu görüşmeler devam ederken karşılıklı konuşmalar sırasında AKP'li meclis üyesinin Şükrü Yalçın'ın "Lan" kelimesi sarfetmesini CHP'li Ertan Başkan tepki gösterdi ve muhalefet meclis üyeleri toplantıyı terketmek üzere ayağa kalktı. Bu sırada Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın devreye girmesiyle Ali Bardakçı ve Şükrü Yalçın'ın karşılıklı özür dilemelerden sonra oturuma yeniden devam edildi.

Yassıhüyük Mahallesindeki "Obruk" oluşması konusunda ise Şevkan, MTA'dan yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kaynak acıpayamgazetesi