BAŞKANLARDAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Denizli'de başkanlar Ramazan Bayramı münasebetiyle yazılı kutlama mesajı yayınladılar. İşte o mesajlar...

  • 01 Mayıs 2022 - 05:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Zolan’dan Ramazan Bayramı mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni etti. 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Osman Zolan mesajında, tüm İslam aleminin büyük bir manevi huzurla idrak ettiği ramazan ayının ardından, mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti. Başkan Zolan, “11 ayın sultanı ramazan ayını uğurlarken, birlikteliğimizin, kardeşliğimizin ve dayanışma ruhumuzun tazelendiği Ramazan Bayramı’nı karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Salgın nedeniyle 2 yıllık aranın ardından yeniden iftar sofralarında vatandaşlarımızla buluşmanın huzurunu yaşadık. Bu huzur ve mutluluğumuzu inşallah bayram sevincimizle taçlandıracağız. Bu güzel günlerde ramazanın manevi iklimi ile ruhlarımızı arındırdık. Yakınlarımızdaki ihtiyaç sahiplerine el uzattık, soflarımızı sevdiklerimizle paylaştık” ifadelerini kullandı.

“Barış, huzur ve kardeşlik”

Milli birlik ve beraberliğin perçinlendiği Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa huzur ve kardeşlik getirmesi dileğinde bulunan Başkan Zolan, masajını şöyle tamamladı: “Bayramlar uzakların yakın olduğu, ailelerin kalabalıklaştığı ve sevdiklerimizle kucaklaştığımız özel günlerimizdir. Bu vesileyle başta tüm hemşehrilerimizin, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin gönülleri kuşatarak barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.”

BAŞKAN ÖRKİ’DEN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki mesajında, “Koronavirüs salgınından sonra yüz yüze, gönül gönüle ilk bayramımızı kutlayacağız. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı mübarek olsun” dedi.

İslam Âleminin en özel zamanı olan Ramazan ayının sonunda sevinçle karşılanan Ramazan Bayramı dolayısıyla, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. Pamukkale Belediyesi olarak Ramazan ayını ilçe halkıyla iç içe geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Örki, mesajında şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yılların Ramazan bayramlarını maalesef koronavirüs pandemisinin etkisi altında doyasıya yaşayamadık. Son 2 yıldır bayramlarda maalesef birbirimizle bayramlaşırken bile tedirgindik. Birbirimize sarılamadık. Büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemedik. Ancak bu bayramda şükürler olsun artık birbirimizle görüşebileceğiz. Elbette geçen süre içerisinde gerek milletimizin bu husustaki sabırlı davranışları, gerekse devletimizin almış olduğu o ciddi önlemler sayesinde bugün geldiğimiz noktada sağlık içerisinde bir bayramı karşılıyoruz. Ramazan Bayramı denince şöyle bir aylık geriye doğru gidip mübarek Ramazan ayı içerisinde neler yaptığımızın da muhasebesi de gerekiyor. Pamukkale Belediyesi olarak, özellikle Ramazan ayı içerisinde binlerce vatandaşımıza gıda desteklerimizi ulaştırdık. On binlerce vatandaşımızla o büyük aile, mahalle iftarlarımızı gerçekleştirdik. O iftarlarımızda da birçok vatandaşımızla göz göze, yüz yüze o teması kurabilme ve varsa bize iletilmesi gereken sorunlarını, dertlerini dinleyebilme fırsatını bir kez daha yakalayabildik. Şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki, özellikle o geçirdiğimiz koronavirüs pandemisinden sonra bugün karşıladığımız bu güzel bayramlar inşallah hiç bitmesin. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarımız olmak üzere, bütün Milletimizin, dünyanın bir tarafında yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum”.


BAŞKAN DOĞAN’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Bayramların, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği özel günler olduğunu belirten Başkan Doğan, “Milletçe mübarek Ramazan Bayramını idrak etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar bizi biz yapan, geleneklerimizi geleceğe taşıyan temel değerlerimiz ve zenginliklerimizdir. Bayramların özünde dayanışma, hoşgörü ve mutluluk vardır. Bu günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her anına yayabilmek hepimiz için önemlidir. Bayramın bu manevi iklimiyle Merkezefendimizin her bir yanında sevgiyi, hoşgörüyü, yardımlaşma ve dayanışmayı hakim kılacak, birbiriyle kucaklaşacak, daha sıkı kenetlenecek, bir ve bütün olacak, ihtiyaç sahiplerimize el uzatacak, kardeşlik sürecimizi başarıya ulaştıracak ve gelecek nesillerimize yaşanabilir, daha güzel bir Merkezefendi’yi miras bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta sağlık olmak üzere, kardeşliğin, hoşgörünün, adaletin, barışın ve dayanışmanın daim olduğu nice bayramları birlikte yaşamak dileğiyle tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, mutluluk ve huzur dolu günler getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Rektör Kutluhan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, aziz milletimizin en büyük hasletlerinden bir tanesinin yardımlaşma ve muhtacın yanında olmak olduğunu hatırlatırken, bu mübarek ay ve günlerin; barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni etti. 

“Manevi bir huzurla idrak ettiğimiz, 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını tamamlayıp, gönüllerimizde önemli yer tutan; sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, birlik olma gibi ulvi değerleri hissetmeyi sürdüreceğimiz Ramazan Bayramına erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar; mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günlerdendir. Bu özel günlerde, kırgınlıkları, dargınlıkları, küskünlükleri geride bırakmalı; kimsesiz, hasta, yaşlı ve yardıma muhtaçları ziyaret ederek, gönüllerinde umut çiçeklerinin yeniden filizlenmesine vesile olmalıyız. Bilindiği gibi aziz milletimizin en büyük hasletlerinden bir tanesi yardımlaşma ve muhtacın yanında olmaktır. Bayramlar da bu güzel duyguları yaşama ve yaşatmak için her birimiz için önemli bir fırsattır. 

Ramazan Bayramı vesilesiyle tutulan oruçların, verilen fitrelerin, yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay ve günlerin, başta ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların da sona ermesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. 

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.


Başkan Atlı'dan 'Ramazan Bayramı' mesajı

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Ramazan Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Bayramlar, mutlulukların paylaşıldığı; birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği günlerdir. Dini ve milli duyguların, sosyal sorumluluk ve dayanışma bilincinin en üst seviyede yaşandığı bayramlarda, sahip olduğumuz güzellikleri vatandaşlarımızla paylaşmak, toplumumuzun yardım ve desteğe muhtaç kesimine ilgi ve şefkat göstermek büyük önem taşımaktadır. Dayanışma bilincinin en üst seviyeye çıktığı bu özel günleri, yılın birkaç günü ile sınırlı tutmayarak, toplumsal hayatımızın tüm evrelerinde yaşayabilmemiz bizlere çok önemli kazanımlar sağlayacak, pek çok toplumsal sorunumuz daha kolay çözülecektir. Bu düşüncelerle, Babadağlı hemşerilerimin, Ramazan Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu anlamlı günlerin ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.


BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında "Bayramları bayram yapan, insanların bir, beraber ve mutlu olmalarıdır. Onun için, imkânımız varsa sılayırahim yaparak büyüklerimiz ile yakınlarımızın gönlünü ve duasını alalım. Dostlarla, akrabalarla ve komşularımızla vakit geçirelim; hâl hatır soralım. Ezelden beri süregelen ebedi geleneğimizi yaşatalım" dedi.

Pandemi sebebiyle getirilen yasaklar ve kısıtlamalardan dolayı, insanların son iki yıldır bayramlarını istediği gibi gönüllerince kutlayamadığını belirten DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, "Bizi, 11 ayın sultanı ramazandaki bu müstesna günlerin ardından hep beraber bayrama ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz kez şükürler olsun. Millet olarak, her zamanki gibi yine bir aradayız. İyi günde de kötü günde de milletçe kenetlenmeyi bilen insanımız, maskeden, yasaklardan ve kısıtlamalardan kurtulduğumuz, dostça sımsıkı sarılıp kucaklaşacağımız bugünleri çok özlemişti. Büyük bir hasret, dikkat ve sabırla bekledi ve sonunda gerçek bir bayram havasındaki o güzel günlerimiz geri geldi; ne mutlu bizlere. Değerli hemşehrilerim, bir çağrımı bu vesileyle bir kez daha yinelemek isterim... Üreticiden tüketiciye satıcıdan alıcıya kadar iş, ürün ve hizmet üretenler ile bunları tercih edenler olarak, hepimiz büyük bir zincirin halkalarıyız… Biz birlikte varız; beraber güçlüyüz. Toplum olarak, özünde büyük ve geniş bir aileyiz. O nedenle, gelin bu bayram hatta bayramdan da sonra, alışverişimizi hemşehrilerimizden, şehrimizdeki esnafımızdan yapalım. Esnaf komşumuzun yanında duralım; onlara destek olalım. Bizim esnafımız kazansın ki Denizli'miz kazansın! Denizli Ticaret Odamızdaki üyelerimiz ve aileleri başta olmak üzere, tüm halkımızın, hemşehrilerimizin, kahraman gazilerimiz ve aileleri ile şehitlerimizin ailelerinin ve aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.


SEDAT DEMİRCİ “BAYRAMIN UMUT OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Önceki dönem CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Demirci yayımladığı mesajında, tüm yurttaşların bayramını kutladı ve “Ramazan Bayramı’nın Denizli’de ve yurdumuzdaki tüm yurttaşımıza umut olmasını diliyorum” dedi.

Mesajında, hoşgürü vurgusu yapan Sedat Demirci, “Bayramlar kırgınlıkların unutulduğu, dostlukların güçlendiği, mutlulukların paylaşıldığı, herkesi ortak duygularda buluşturan ve kenetlenmesini sağlayan birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, yardımlaşmayı ve dayanışmayı artıran önemli günlerdir. Mutluluklar çoğalır ve çoğaldıkça bayram olur. Nefretin yerini sevgiye bıraktığı, dargınların barıştığı, acı ve kederin paylaşıldığı bayramların özünde, dayanışma, hoşgörü, barış ve mutluluk vardır. Bu duyguları yoğun olarak yaşadığımız Ramazan Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz” dedi.

Sedat Demirci yaptığı açıklamada yaşanan ekonomik kriz karşısında vatandaşların yaşadığı zorluklara vurguda bulundu. Demirci “Ramazan Bayramı’nın enflasyon karşısında maaşları eriyen, alım gücü kalmayan, evine gramla et alabilen, bayram şekeri bile alamayan, yokluk ve yoksulluk içerisinde hayatını idame etmeye çalışan milyonlarca vatandaşımıza umut olmasını, aydınlık günlerimizin müjdecisi olmasını temenni ediyorum. Bu bayramda da bölgemizde ve ülkemizde yaşanan acı olayların son bulduğu, gözyaşının yerini sevince bıraktığı, işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasakların son bulduğu, demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten bir ülke ve dünya özlemimizi bir kez daha yineliyorum. Bayramın, tasada ve kıvançta ortak olan, her derdi beraberce paylaşmayı ve aşmayı bilen ulusumuza huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Ramazan Bayramının bütün sıkıntılara rağmen umut getirmesini diliyor, Denizlili tüm hemşerilerimin ve ulusumuzun Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” sözleri ile açıklamasını noktaladı.



Başkan Tefenlili: Mutlu ve Huzurlu Bir Bayram Diliyorum

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm Milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Rahmet, merhamet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i nihayete erdirip bayram gününe kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın sevincini, iftar sofralarını paylaşmanın mutluluğunu güçlü duygularla yaşadık. On bir ayın sultanı Ramazan ayını güzel anılarla geride bırakıp, bir Ramazan Bayramı’nı daha karşılamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. 

Bilindiği gibi bayramlar, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde aile büyüklerimizle, çocuklarımızla ve sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz müstesna günlerdir. İnancımızda ve toplumumuzda çok özel yeri olan dini bayramlarımız, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü gibi güzel duygularımızı pekiştirir, dargınlıkları sonlandırır. Bu Ramazan Bayramı’nın da ülkemize ve tüm dünyaya barış, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi temenni eder, Milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı gönülden tebrik ederim”