BAŞKANLARDAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Mevlid Kandili münasebetiyle Denizli'de başkanlar kandil mesajı yayınladı. İşte o mesajlar...

  • 27 Ekim 2020 - 17:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

BAŞKAN ZOLAN'DAN KANDİL MESAJI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, "Mevlid Kandilimizin, Denizlimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünde bir Mevlid Kandili’ni daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V), Allah'ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi" diyen Başkan Osman Zolan, "Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularımızın daha da pekişmesine, güçlenmesine vesile olacak en müstesna gecelerdendir" ifadelerini kullandı.

Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "O, güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti, mütevazılığı ile tüm insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin'di. Mazlumun yanında durmayı, yetimi korumayı, güçsüzden yana olmayı O’ndan öğrendik. Akrabaya, komşuya, muhtaca bakmayı O'ndan öğrendik. Yok, etmek yerine yaşatmayı, kin tutmak yerine merhameti, kavga yerine sevgiyi, insanlığın ancak sevginin sonsuz rahmet denizinde hayat bulacağını O’ndan öğrendik."

Bugün insanlığın hasret kaldığı değerlerin, huzur ve güvenin; ancak bilgi, bilinç, ahlak ve sistem düzeyinde Hz. Peygamber'in insanlığa tebliğ ettiği hakikatler ile mümkün olacağını belirten Başkan Zolan, "Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid-i Nebi'nin kardeşliğimizin güçlenmesine ve insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyor, Mevlid Kandilimizin, Denizlimiz, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve tüm İslam aleminin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" temennisinde bulundu.

BAŞKAN DOĞAN'DAN KANDİL MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Mevlid Kandili mesajı yayımladı.

Başkan Doğan, “28 Ekim Çarşamba gününü 29 Ekim Perşembe gününe bağlayan gece, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıldönümünü idrak etmenin sevincini ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Mevlid Kandili ve diğer tüm mübarek günler, toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın arttığı günlerdir. Mevlid Kandili’nin bütün insanlığa sağlık, kardeşlik, huzur ve barış getirmesini diliyor, dünyada adaletin hakim olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta Merkezefendili hemşerilerimizin olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ'DEN KANDİL MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) yeryüzüne teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlit Kandili ile ilgili olarak yayımladığı mesajda, “Bu mübarek gecenin tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ederim” dedi.

Her yıl Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifi Mevlit Kandili olarak idrak ediliyor. Bu yıl 28 Ekim 2020 Çarşamba gününü 29 Ekim Perşembe gününe bağlayan gece idrak edilecek olan Mevlit Kandili ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı.

“O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Rabbimiz onu bizlere, ‘şahit, müjdeleyici, uyarıcı’ ve ‘dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi’ olarak tanıtmaktadır.  Biz Müslümanlar, O’nun ahlakını ve kulluk sorumluluğunu taşıyarak Peygamber ümmeti olmanın bilinciyle yaşamalıyız. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin idrak edildiği önemli bir gecedir. Bu gecede Tefekkürde bulunarak, ‘Ben kimim?, Nereden geldim, nereye gidiyorum?, Allah’ın benden istekleri nelerdir?’ gibi konular başta olmak üzere hayati meselelerde derin düşüncelere girmeliyiz. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım ile Denizli halkı ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili’ni kutluyorum. Mevlit Kandili’nin tüm dünyaya önce sağlık, ardından da barış, bereket ve huzurlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”