BAŞKANLARDAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Denizli protokolünden berat kandili mesajları...

  • 17 Mart 2022 - 05:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Osman Zolan’dan Berat Kandili mesajı


Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Osman Zolan 11 ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'nin Denizli'ye, Türkiye'ye ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini diledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, af ve mağfiret vesilesi olan, tövbe kapılarının ardına dek açıldığı mübarek Berat Kandili'ne bir kez daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Berat Kandili’nin 11 ayın sultanı Ramazan ayını müjdelediğine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Gönüllere güneş gibi doğan Ramazan ayını müjdeleyen Berat gecemiz hepimiz için bir fırsattır. Allah rızası için bu mübarek gecede kul olma bilinciyle bol bol dua etmeli, dargınlık ve küskünlükleri unutmalı, hata ve günahlarımız için Yüce Allah'tan af dilemeliyiz.”

Bu mübarek gecede dostluklara daha da önem vererek yapılan tüm hataların telafi edilmesi gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Üç ayların sonuncusu, Ramazan ayının müjdecisi Berat gecemizin feyz ve bereketinden istifade edebilmek ve ilahi rahmete mazhar olabilmek için bu özel zamanı bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu vesilelerle tüm hemşehrilerimizin Berat Kandili'ni tebrik ediyor, bu gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


BAŞKAN ÖRKİ’DEN BERAT KANDİLİ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bu gecenin, adı gibi tüm günahlarımızdan arındığımız berat ettiğimiz bir gece olmasını temenni ediyorum” dedi. 

İslam Âleminin mübarek günlerinden biri olan ve Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gece Berat gecesi olarak idrak ediliyor. II. Selim’den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla kandil adını alan bu mübarek gecelerden olan Berat Kandili, bu yıl 17 Mart 2022 tarihine denk geliyor. Berat Kandili ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki mesaj yayımladı. “Biliriz ki Berat Gecesi, rahmet gecesidir” diyen Başkan Örki, “Müminlerin günahlarından kurtulup İlâhî bağışa ermeleri umulduğu için bu geceye Berat Gecesi denmiştir. İnancımız doğrultusunda, bu gece bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması, ibadetlerin diğer vakitlere göre kat kat daha sevaplı olması ve Cenabı Allah’ın bağışlamasının coştuğu bir gecedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) tam bir şefaat yetkisinin verildiği bu gecenin, tüm vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bu güzel gecede, her birimiz, kendimizi sorgulayarak, nefsimizle yüzleşerek, günahlarımız için hatalarımız için Allah’tan af dilemeyiz. Yüce Yaradan’ın bizlere günahlarımızdan arınmamız, tövbe etmemiz için birer fırsat tanıdığı özel gecelerden biri olan Berat Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu ile el açıp dua eden tüm vatandaşlarımızın dualarının kabul olmasını dilerim. Rabbim bundan sonraki senelerde de beraberce, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde bizleri bir arada kılsın. Bu vesileyle başta Pamukkaleli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin Berat Kandili’ni kutlar, sağlık ve mutluluk dolu nice kandilere kavuşmayı niyaz ederim” dedi.


BAŞKAN DOĞAN’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Berat Kandili nedeniyle mesaj yayınlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, kandilin halkın barış ve huzuruna vesile olmasını diledi. Başkan Doğan, “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını müjdeleyen, bağışlanma kapılarının sonuna kadar açıldığı Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve manevi günler insanları birbirine yaklaştıran, dayanışmayı artıran, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği önemli anlardır. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamları ruhunda barındıran Berat Kandili, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, kırılan kalpleri onarmak için de büyük bir fırsattır. İdrak edeceğimiz Berat Kandili’nde, gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin ve İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutluyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık âleminin barış ve huzurla daha aydınlık yarınlara ulaşmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.


BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ATLI’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Atlı mesajında “Bu mübarek gecede edeceğimiz dualar, bütün insanlığın ve ülkemizin başta siyasi ve ekonomik sıkıntılar olmak üzere tüm sorunlarından ve sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olur.” dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, kandil mesajında “Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan yardımlaşırsak bu zor günleri hep birlikte en az hasarla atlatacağımıza inancım tam. Bu nedenle toplumsal bütünlüğümüzü sarsan her türlü ayrıştırma, kutuplaştırma ve ötekileştirmelerden kaçınıyor ve sorumluluk sahibi herkesi de kaçınmaya çağırıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKEMİZDE SAĞLIĞA, HUZURA, BARIŞA, KARDEŞLİĞE VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Berat Kandili vesilesi ile bir mesaj yayınlayan Başkan Atlı, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: 

“Kandiller dualarımızın kabul edildiği günlerdir. Güzel ülkemizin olağanüstü günlerden geçtiği bu dönemde tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni kutluyor, bu mübarek gecenin ve edilen duaların ülkemizde sağlığa, huzura, barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum.

“SORUNLARINDAN VE SIKINTILARINDAN KURTULUŞA VESİLE OLSUN”

Ramazan Ayı'nın müjdecisi olan Berat kurtuluş demektir. İnşallah bu mübarek gecede edeceğimiz dualar, bütün insanlığın ve ülkemizin başta siyasi ve ekonomik sıkıntılar olmak üzere tüm sorunlarından ve sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olur.

“ÖTEKİLEŞTİRMEDEN YARDIMLAŞIRSAK BU ZOR GÜNLERİ EN AZ HASARLA ATLATACAĞIMIZA İNANCIM TAM”

Allah'ın yarattığı en şerefli varlık insandır. İnsan, doğuştan var olan haklarıyla birlikte onurludur, insanca ve hakça bir yaşam hakkına da sahiptir. Berat Kandili ile bizlere Ramazan ayı müjdelenirken bilelim ve unutmayalım ki, adaletin vicdanlarda kabul gördüğü, ‘insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğu', emeğin değer bulduğu, hakkaniyetle paylaşımın yapıldığı, herkesin birbirine saygı ve sevgiyle yaklaştığı, dostluğun, kardeşliğin, yardımlaşmanın hissedilir bir şekilde yaşandığı tam ve gerçek bir demokrasi her yurttaşımızın en tabii hakkıdır. Milletçe zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde komşu komşunun külüne muhtaçtır sözünün önemini ve toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini bir kere daha hatırladık. Ötekileştirmeden, ayrıştırmadan yardımlaşırsak bu zor günleri hep birlikte en az hasarla atlatacağımıza inancım tam. Bu nedenle toplumsal bütünlüğümüzü sarsan her türlü ayrıştırma, kutuplaştırma ve ötekileştirmelerden kaçınıyor ve sorumluluk sahibi herkesi de kaçınmaya çağırıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle huzur ve mutluluğumuzun en güçlü dayanağının birlik ve beraberliğimiz olduğunu, birlik ve beraberliğimizle aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacağını belirterek, halkımızın ve tüm İslam âleminin Berat Kandili'ni kutluyor, sağlık ve esenlikler dileğimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


SORUNLARIN VE AYRILIKLARIN SON BULMASINA VESİLE OLSUN

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Berat Kandili’ni kutladı. Başkan Erdoğan, “Bu müstesna zamanların bizleri birbirimize daha da yakınlaştırması, sorunlarımızın ve ayrılıklarımızın son bulmasına vesile olması umuduyla, hemşehrilerimin kandillerini kutluyor, bizi ve tüm insanlığı çok daha güzel günlere ulaştıracak kapıyı aralamasını diliyorum” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Üç aylar gibi kutsal ve çok önemli bir zaman diliminde, mübarek ramazan ayına yaklaşmanın sevinciyle, bu gece Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Bugüne kadar karşılaşılan onca badireye rağmen bugünlere hep beraber, toplumsal birlik ve beraberlik içinde geldiğimizi, her sorunu el birliğiyle aştığımızı unutmadan, bizi vatan, devlet, millet ve bayrak ekseninde birleştiren sarsılmaz kardeşliğimizi muhafaza ederek, insanımızı çok daha güçlü bir Türkiye ile daha büyük hedefler doğrultusunda aynı paydada buluşturması umuduyla, bu gecenin hikmet ve nimetinden mahrum kalmamayı temenni ediyor, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını diliyorum. 7’de 70’e Denizlililer’in mübarek Berat Kandili’ni kutluyorum. Aklımız, gönlümüz ve tüm bedenimizle sizlerin hizmetindeyiz. Gücümüzü de hayır dualarınızdan aldığımızı biliyoruz; devamını diliyoruz. Sizler de bizlerin her daim dualarımızdasınız.”