BAŞKANLARDAN 30 AĞUSTOS MESAJLARI

Denizli protokolü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı mesajlar yayınladı. İşte o mesajlar...

  • 29 Ağustos 2022 - 20:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Osman Zolan'dan 30 Ağustos mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Osman Zolan, bağımsızlık sevdası ile asırlardır var olan Türk milletinin, tam 100 yıl önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihe altın harflerle geçen destansı bir zafer daha kazandığını söyledi. 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, 30 Ağustos 1922’de yaşanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen yedi düvele karşı verildiğini hatırlattı. Tüm imkansızlıklara rağmen, var oluşundan bu yana hiçbir zaman esaret altına girmeyen, özgür ve bağımsızlık ruhuyla yaşayan Türk milletinin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünya tarihine altın harflerle geçen bir zafer kazandığını anlatan Başkan Zolan, “Aziz milletimiz bu zaferle dünya sona erene dek hür ve bağımsız olarak yaşayacağını haykırmıştır” dedi. Türk milleti için ağustos ayının ayrı bir önemi olduğunu, Malazgirt, Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç ve Sakarya Meydan Savaşı’nın da bu ayda zaferlerle sonuçlandığını kaydeden Başkan Zolan, ağustosu zaferler ayı olarak andıklarını ifade etti.

Bağımsızlık sevdası ile asırlardır var olan Türk milletinin, tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihe altın harflerle geçen destansı bir zafer daha kazandığını anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Ecdadımız Türk milletinin hiçbir zillete boyun eğmeyeceğini, esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bugün bizlere düşen görev, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da güçlendirerek yarınlara emanet etmek olmalıdır. Bu vesilelerle, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu kutsal vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum” dedi. 


BAŞKAN ÖRKİ’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Bu eşsiz zaferin 100. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktalarından olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Şanlı zaferin 100. Yılına ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 30 Ağustos, bağımsızlığımızın tüm dünyaya ilanıdır. Öyle bir ilan ediş ki, Türk bağımsızlığının ilelebet süreceğinin, vatan topraklarımıza göz dikenlerin sonlarının hüsranla biteceğinin ispatıdır. Türk Milleti, her zaman zorlu günlerin ardından verdiği haklı mücadeleyi büyük zaferlerle taçlandırmış ve vatan topraklarında bağımsızlık olma adına tüm engelleri bertaraf etmesini bilmiştir. Milletimiz, gücünü her zaman birlik, beraberliğinden almış; vatanı, bayrağı, toprağı için ölümü göze almış; mücadele ruhuyla destansı kahramanlıklara imza atmıştır. Türk tarihinin en önemli şanlı zaferlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. Yılında, heyecanımız büyüktür. Bu heyecanla her bir Türk vatandaşına düşen önemli görev de, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan nesiller yetişmesine destek olmaktır. Bu düşüncelerle, bu eşsiz zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına şükranlarımızı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.


BAŞKAN DOĞAN’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Doğan, “Eşsiz bir zaferle sonuçlanan ve bağımsızlık içinde yaşama şerefine kavuştuğumuz, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ordumuzun kazandığı 30 Ağustos Zaferi’nin bu yıl 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda verilen bağımsızlık mücadelesinin zafere ulaştığı en anlamlı ve önemli günlerden biridir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, bağımsızlık içinde yaşama şerefine kavuşmuştur. 30 Ağustos, geleceğimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı elimizden almaya çalışanlara karşı tek yürek olarak sahip çıktığımız gündür. Cumhuriyet’i ve onun değerlerini korumak bizlerin büyük sorumluluk ve görevlerinden bir tanesidir. Atamızın izinden hiçbir zaman ayrılmayacağız ve onun hedefinde ilerleyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramlarımızı her yıl büyük bir coşku ile kutlamaya devam edeceğiz. Büyük zaferlerle ve fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bizim geçmişimiz ve geleceğimizdir. 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü; kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum”



Başkan Ali Atlı: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzinde İlerlemeye Devam Edeceğiz
Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Atlı, mesajında, "Cesareti ve önderliğiyle vatanımızda özgür yurttaşlar olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:

"Vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun ve kahramanlığın destanlaştığı büyük mücadelenin 100. yıl dönümünü yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin ilanına giden bu muhteşem zaferle Türk milleti, kendisine reva görülen esareti reddederek bağımsızlığından ne olursa olsun taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.Bu mücadele, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün askeri dehasıyla 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta kesin bir zafere dönüşmüştür.

Bağımsızlık aşkıyla düşmanı topraklarımızdan atan kurucu irade, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm yurttaşlara cesaret aşılamıştır. İmkansızlıklara rağmen tüm yurttaşlar bu haklı zaferin kazanılmasında onurlu ve gururlu bir mücadele vermiştir. Bizler de, cesareti ve önderliğiyle vatanımızda özgür yurttaşlar olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde ilerlemeye devam edeceğiz. Çağdaş, demokratik, laik bir Cumhuriyet inşa ederek yolumuzu bir meşale gibi aydınlatan Atamızın izinde olacağız.30 Ağustos Zaferi'nin 100. yıl dönümü vesilesiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü kutlu olsun."