BAŞKANLARDAN 10 OCAK MESAJLARI

Denizli'de Belediye Başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklamalarda bulunarak kutlama mesajları yayınladılar. İşte o mesajlar...

  • 10 Ocak 2023 - 11:34
  • Son Güncelleme : 10 Ocak 2023 - 14:05

Başkan Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Osman Zolan, gazetecilerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu vurgulayarak, “Bizlerin sesi ve kamuoyunun nabzını tutan, halkın haber alma hakkını yerine getiren basın çalışanlarını canı gönülden kutluyorum" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı. Güçlü basın yayın organlarının varlığının, toplumun gelişmişlik seviyesinin de göstergesi olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Basın demokrasinin vazgeçilmezidir. Bizlerin sesi ve kamuoyunun nabzını tutan, halkın haber alma hakkını yerine getiren basın çalışanlarını canı gönülden kutluyorum" ifadelerini kullandı. Son yıllarda iletişim teknolojilerinin akıl almaz şekilde arttığını belirterek, sosyal medya gibi araçlarla anlık bilgi paylaşımlarının çok kısa sürede yayıldığını kaydeden Başkan Zolan, bilgi kirliliğine ve algı amaçlı yanlış yönlendirmelere karşı gazetecilerin üzerine düşen sorumlulukların her zamankinden daha fazla olduğuna dikkati çekti. 

Doğru, tarafsız, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın da anahtarı olduğuna işaret eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak dün olduğu gibi bugün ve yarın da demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan basın mensuplarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle halkımızın haber alma hakkı için gece gündüz demeden fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete irtihal eden gazeteci kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum." 

BAŞKAN DOĞAN’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gazetecilerin görevlerini dürüst ve fedakâr bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Doğan, “Basın mensuplarının yasal haklarının güvence altına alınmasıyla 1961 yılından itibaren bu özel gün 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Gazetecilik, ülkenin en önemli meslek gruplarından birisidir. Halkın bilinçlendirilmesinde önemli bir rol üstlenerek, tarafsız ve şeffaf bir habercilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarımızı kutluyorum. Basın emekçileri, yanlışı doğruyu, iyiyi kötüyü, halkın beklentilerini gündeme taşıyarak, gece gündüz demeden çalışıp vatandaşlarımızın haber alma hakkını, ihtiyacını karşılıyor. Gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getiriyor. Değerli basın mensupları şehrimizin ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi için yürütülen projelerin ve faaliyetlerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de önemli rol oynamaktadır. Düşünen ve düşündüğünü korkusuzca kaleme alan basın emekçilerimizin Merkezefendi Belediyesi olarak daima yanındayız. Gazetecilik mesleğini icra eden herkesin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Basın, kamuoyunun haber alması noktasında objektif bir bakış açısıyla köprü görevi gören demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir” dedi.

Ülkemizde 1961 yılından bu yana her yıl 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günle ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. “Kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” diyen Başkan Örki, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Gazeteciler, şehrimizde yaşanan gelişmeleri gece gündüz demeden, sosyal yaşantılarından ödün vererek, özveriyle ve tabi ki en önemlisi tarafsız bir şekilde görevlerini yerine getiriyor. Basın, kamuoyunun haber alma noktasında objektif bir bakış açısıyla köprü görevi gören demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Pamukkale Belediyesi olarak yapılan hizmetlerin kamuoyuna duyurulması adına büyük öneme sahip olan gazetecilerimizin her zaman yanında olmaya gayret ediyoruz. Basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum”.

BAŞKAN ATLI: GAZETECİLER DEMOKRASİLERİN OLMAZSA OLMAZIDIR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Atlı mesajında, şu ifadelere yer verdi; 

“Mesleğini onuruyla gururla yapan, halkın doğru haber alması için mücadele eden gazeteciler demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Kamuoyunu bilgilendirme göreviyle doğru bilgiye ulaşmak için uğraş veren her gazeteci bizim de demokrasimizi güçlendirmekte, aydınlık yarınların teminatı olmaktadır. Meslek ilkelerinden ödün vermeden çalışan ve bu uğurda canlarını veren Uğur Mumcu, Abdi İpekçi gibi gazetecilerimizi minnetle anıyorum. Onlar çağdaş ve aydınlık bir Türkiye için kalemleriyle mücadele veren gazetecilerdi. Bugün ise gazetecilerimiz ‘Sansür Yasası’ ile karşı karşıya. Gazetecilerin baskı, sömürü ve sansür altında olmadan mesleklerini icra etmelerini diliyorum ve tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum.”