BAŞKANLARDAN 10 OCAK MESAJI

Denizli'de başkanlar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı mesaj yayınladılar. İşte başkanların o mesajları...

  • 09 Ocak 2022 - 18:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Zolan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Osman Zolan, “Teknolojinin hızla geliştiği, özellikle sosyal medya olarak nitelendirilen anlık haberleşme ve bilgi paylaşımlarının arttığı günümüzde medyamızın sorumlulukları daha da artmaktadır” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak demokrasinin temel taşlarından biri olan basının vatandaşların haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu söyledi. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın etik ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Gazetecilerin en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif bir biçimde yansıtmalarıdır. Bu anlamda görevlerini yapmak için en zor şartlar altında dahi canla başla çalışan basın mensuplarımızı yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Teknolojinin hızla geliştiği, sosyal medya olarak nitelendirilen anlık haberleşme ve bilgi paylaşımlarının arttığı günümüzde medyanın üzerine düşen sorumlulukların daha da arttığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Özellikle pandemi döneminde şehrimizde görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarımızın fedakarca çalışmaları bizlere de önemli katkılar sağlamıştır. Bu açıdan tüm basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşla kamu arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarının yaptıkları haber, yorum ve görüşle kentsel çalışmalara önemli katkılar sağladığını belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de sürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin sesi olmak için büyük bir özveriyle çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete irtihal eden gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

BAŞKAN DOĞAN’DAN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Doğan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sesidir' sözü gazetecilerin sorumluluğun önemini bizlere göstermektedir. Basın emekçileri, kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaş ile kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak gibi birçok önemli görevi yerine getirmektedir. Zaman, mekan kavramı olmaksızın zor şartlarda, fedakarca çalışan basın mensupları ülkemizde ve dünyada yaşanan olayları kamuoyuna aktarmak adına özveriyle görev yapmaktadır. Toplumun sesi olarak kamuoyunun düşüncelerini gerekli mercilere aktarmak suretiyle bir köprü vazifesi gören basın mensupları önemli bir kamu hizmetini de yerine getirmektedir. Gerek ulusal basın temsilcilerimiz, gerekse yerel basın mensuplarımız Merkezefendimizdeki haberleri yayın organlarına taşıyarak, hemşehrilerimizin doğru ve hızlı bilgilenmesi için çalışıyorlar. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için gerçekleştirdiğimiz projelerimizin hemşehrilerimize tanıtımında basın mensubu arkadaşlarımızın katkısı büyüktür. Yaptığı haberler nedeniyle işsiz kalan gazetecilerin olmadığı, gerçekleri göstermek isteyen basın çalışanlarının tehditlere maruz kalmadığı günler temenni ediyor, çalışmalarımızda bizlere de yol gösteren ve ışık tutan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ ÇALIŞAN GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Halkımızın haber alma görevini başarıyla üstlenen basın mensuplarımızın bu özel gününü kutluyorum” dedi.

Ülkemizde 1961 yılından bu yana her yıl 10 Ocak tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günle ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki mesaj yayımladı. “Gazeteciler zorlu olmakla birlikte çok önemli bir görevi yerine getiriyor” diyen Başkan Örki, “Denizli, turizmden, tarıma, hayvancılıktan, spora çok önemli bir şehir. Pamukkalemizde bu ilin en büyük ilçesi. Ülkemizin en önemli ve nüfus yoğunluğu fazla olan kentlerinden olan şehrimizde yaşanan gelişmeleri gece gündüz demeden, sosyal yaşantılarından ödün vererek, özveriyle ve tabiki en önemlisi taraf gözetmeksizin görevlerini ifade eden basın mensuplarımız var. Gazetecilerimiz, belediyemiz ile vatandaşlarımız arasında haber alma noktasında köprü görevi görmektedir. Tüm gazetecilerimizle her zaman iletişim halinde olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kamuoyunun doğru habere ulaşması için fedakârca çalışarak, tarafsız haber yapma görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın her zaman yanında yer alacağız. Pamukkale Belediyesi olarak yaptığımız tüm hizmetleri kamuoyuna duyurma noktasında tarafsız bir şekilde haberlerimizi değerlendiren tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Başkan Atlı, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Gazetecilerin demokrasinin vazgeçilmezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Atlı, “Çağdaş bir Türkiye için düşünen, kalemleriyle, fotoğraf makineleriyle, kameralarıyla emek veren; fakat doğru haberden ödün vermeyen tüm gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Atlı mesajında şunları kaydetti: “4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basın çalışanlarına birçok hak ve yasal güvence sağlayan ‘212 Sayılı Kanun’un Resmi Gazete'de yayımlanması nedeniyle 10 Ocak günü gazeteciler için bir kutlama günüdür. Her koşulda ve özellikle de ekonomi şartlarının iyice ağırlaştığı günümüzde bizleri habersiz bırakmayan gazeteciler demokrasilerin de vazgeçilmezleridir.”

“GAZETECİLERİMİZİ ASLA UNUTMUYORUZ”

Başkan Atlı, mesajını şu sözlerle tamamladı: “Demokrasimizin “dördüncü gücü”nde her gün bizleri haberdar etmek için kendi hayatlarından feragat eden gazetecilerimizi asla unutmuyoruz. Türk basın tarihi, emekliliği olmayan bu mesleğin Uğur Mumcu’lar gibi onurlu emekçileriyle bugünlere geldi. Biliyoruz ki bu onurlu mesleğin birçok üyesi basın kuruluşlarının mutfaklarında birer görünmez kahraman olarak yolumuzu aydınlatıyor. Çağdaş bir Türkiye için düşünen; kalemleriyle, fotoğraf makineleriyle, kameralarıyla emek veren; fakat doğru haberden ödün vermeyen tüm gazeteci dostlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”

BAZI GÖREVLER, HAYATIN KENDİSİ KADAR ÖNEMLİDİR!

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığı mesajında, bazı kamusal görevlerin hayatın kendisi kadar önemli olduğuna dikkat çekti; icra edenin hayatında her şeyden önce gelen gazetecilik mesleğinin de bunlardan biri olduğunu vurguladı. Başkan Erdoğan, “Toplumun aynası niteliğindeki gazetecilik mesleğini her türlü koşulda büyük bir azimle yerine getiren basınımızın değerli temsilcilerinin her birine, üstün gayretlerinden dolayı teşekkür eder, aileleriyle esenlik, mutluluk, huzur ve başarı dolu günler dilerim” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yazılı bir mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Erdoğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bazı toplumsal görevler, hayatın kendisi kadar önemlidir ve böyle hayati bir vazifeyi üstlenenin yaşamında her şeyden önce gelir… Gazetecilik de bunlardan biridir ve toplumun aynası niteliğindedir. Yılın tamamında bayram veya tatil nedir bilmeden 7 gün 24 saat çalışılan yegâne mesleklerden biridir. Toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Bu derece meşakkatli bir mesleği bihakkın icra eden basın mensuplarımız, başta aileleriyle geçirebilecekleri zamanları olmak üzere özel hayatlarından bile feragat etmektedirler. O nedenle, haklarını ödemek oldukça zordur. Toplumu ilgilendiren her gelişmeyi olduğu gibi bizi, Denizli Ticaret Odamızı ve faaliyetlerimizi de ticaret erbabı üyelerimiz ile halkımıza ulaştıran, böylelikle bizi birbirimize daha da yakınlaştıran gazeteci dostlarımızın her birine, üstün gayretlerinden dolayı teşekkür eder, aileleriyle esenlik, mutluluk, huzur ve başarı dolu günler dilerim. Toplumsal görevlerini her türlü koşulda büyük bir azimle yerine getiren basınımızın güzide temsilcilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”