BAŞKANI HATİPOĞLU: 2022’DE DENİZLİ TARIMI YIKIM YAŞADI

Denizli Tarım Platformu tarafından, “Denizli’de Tarım 2022” raporu hazırlandı. Raporda ülke tarımında yaşanan sıkıntıların daha ağırını Denizlili çiftçilerin yaşadığı belirtiliyor. Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan İrfan Osman Hatipoğlu “Denizli’de tarım büyük ölçekli yapılıyor. Kekik, üzüm, mısır, nar vb. birçok üründe ülkenin önemli üreticisi. Tarımda ne kadar çok üretirsen o kadar zarar edersin anlayışı egemen olduğu için çiftçilerimiz büyük zarar etti. Üretecek güçleri kalmadı” dedi.

  • 28 Aralık 2022 - 15:08
  • Son Güncelleme : 28 Aralık 2022 - 15:11

Denizli Tarım Platformu tarafından hazırlanan raporda, girdi fiyatlarının artışı ortalama yüzde 140 civarında olduğu, üretimin ana girdisi olan tohum, gübre, tarım kimyasalları ve mazotta yüzde 350 ulaştığı belirtilerek, raporda Denizlili çiftçilerin pahalı ürettikleri kekik, pamuk, mısır ve üzümü satılamayıp depolarda beklediği vurgulandı. Başkan Hatipoğlu “Çiftçiler borçlarını ödeyemiyor. Ürünler değerinin altında satılması için tüccarlar çiftçileri zorlamaktalar. Kekik alıcısı hiç yok. Hükümetten beklentimiz ucuz kredi vermek yerine, depolarda bekleyen ürünleri satın alması ve yeni sezon üretim için girdi maliyetlerinin yarısına sübvanse etmesidir. Bu yapılmazsa üretim yapılamayacağı gibi küçük çiftçide kalmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Hatipoğlu değerlendirmesinde ‘Denizli’nin bazı ürünlerde ülke liderliğinin sürmesi ve ürünlerin değerinde satılması için örgütlenmenin önemine vurguladı.