BAŞKAN YILMAZ'DAN LİBYA TESKERESİ DEĞERLENDİRMESİ

Milliyetçi Hareket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz yazılı bir açıklama ile Libya Tezkeresini değerlendirdi.

  • 05 Ocak 2020 - 00:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Yılmaz: "Milliyetçilik anlayışımız Ziya Gökalp’in de tanımı ile mağdur ve mazlumlara el uzatmayı ifade etmektedir.

Türkiye Libya’ya barış ve huzuru tesis etmek üzere, bölgesel barışı sağlamak üzere gitmektedir. Türklük,coğrafyamızda ve bölgemizde hiçbir vakit ötekileştiren olmamış,ırkçı bir tavır sergilememiştir.Türklük her daim,bir kardeşlik hikayesinin tezahürü olarak karşımıza çıkmaktadır.Küresel güç olmanın, dünyada ve bölgemizde söz sahibi olmanın yolu bölgemizde barışa katkı sağlamaktan, demokrasi ve özgürlüklere her yerde hizmet etmekten geçiyor. Cesaret ve feraset timsali milletimiz,kahraman askerimiz her zaman insanlığın mutluluğu ve huzuru için seferber olmaya hazırdır.Mehmetçik tüm dünyada mazlumun gözyaşını silen, mağdurun acısını dindiren bir umudun adı olmuş ve heyecan uyandırmıştır.Türklük,umutları yeşerten,bağımsızlığın heyecanını her yere taşıyan ulvi bir ruhtur ve asla özgürlüklerin engellemesine imkan tanımaz.Gönül ve kardeşlik coğrafyasının bir sınırı yoktur, çizilemez.Ayrca unutulmaması gereken bir gerçek var ki o da Akdeniz'in bizim sularımızdan biridir ve Libya,Osmanlı'nın hakimiyetinde bulunmuş topraklar olarak tarihi izimizi taşımaktadır. Bu nedenlerle;tezkerenin tüm sonuçları ile hayırlı olmasını, insanlığa ve barışa hizmet etmesini yürekten diliyorum." dedi.