BAŞKAN YILMAZ'DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali YILMAZ,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

  • 08 Mart 2020 - 14:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan YILMAZ yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; ' 8 Mart tarihi tüm dünyada ve ülkemizde de Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır.

BAŞKAN YILMAZ:Asil Türk Kadınlarına Saygıyla..

Sevgiyi,fedakârlığı ve hoşgörüyü temsil eden kadınlarımız,huzurlu ve müspet bir toplumun temel taşlarıdır.Diğer yandan kadınlarımızın,her fırsatta ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanına yetkin bir şekilde yön vermesi bizleri mutlu kılmaktadır.

Türk Kadını,kurulan ilk Türk Devletinden bu yana,devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken hürmeti görmüştür. Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını,Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte,toplumsal yaşamda da söz sahibi olarak yerini almıştır.

Dünyada demokrasinin güçlenmesi ve insan hakları skalasında yükselen yeriyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi yol alınmıştır.Ülkemizde kadın hakları alanında gerçekleşen reformlarla beraber dünyada kendisine mühim mahiyet içerir bir pozisyon edinmiştir.

Dünya Kadınlar Günü'nde, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kadınların sorunları dile getirilmekte,edinilen deneyimler paylaşılmakta ve kadınların toplumdan beklentileri vurgulanmakta,böylelikle kadınlar arası dayanışmanın en müstesna örnekleri sergilenmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle şehrimizde ve ülkemizdeki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor,sağlık ve mutluluklar diliyorum.Hayme Ana,Nene Hatun,Zübeyde Hanım,Halide Edip Adıvar,Sabiha Gökçen şahsında ebediyete intikal eden tüm kahraman kadınlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.

Sonraki Haber

€