BAŞKAN YILMAZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz’ın, “24 Kasım Öğretmenler Günü” sebebi ile yazılı bir açıklamada bulundu.

  • 24 Kasım 2019 - 15:38
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz’ın, “24 Kasım Öğretmenler Günü” sebebi ile yayınladığı yazılı basın açıklaması:

“Öğretmenlerimiz,geleceği inşa etmek gibi fevkalade öneme haiz bir görevi ifa etmektedirler.

Ülkemizin kalkınma ve gelişim hızının artmasının,eğitsel yapının skalasının artış hızına bağlı oluşu tartışma götürmez,reel bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında iktisadi kalkınmanın, sanatsal ve kültürel aktivasyonun, geleneksel değişim ve tarih biliminin,sportif faaliyetlerin ve akademik çalışmaların tamamının özünde ve ruhunda,ivme kazanmasında eğitim,öğretim ve aslolarak öğretmenlerimiz yer alıyor.Öğretmenlik mesleği tüm meslek gruplarının ana öğreticisi olması hasebi ile yol gösterici, imar ve inşa pozisyonunda bulunuyor.Millet olmaktan, devletimizi idare etmeye, toplumun her kesimine sosyal, kültürel ve eğitimsel yansıma ve şekillendirme,yön tayin etme bakımından öğretmenlik mesleğinin hayati önemini bir kez daha vurgulamak gerektiğini düşünüyorum.

Hepimizin,gerek kendimiz gerekse çocuklarımız için, öğretmenlerimize büyük vefa borcumuz vardır.Yaşamımızda, öğrenmenin ve öğretmenlerin çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. İnsanlık doğası gereği öğrenmek, araştırmak ve dolayısı ile süreklilik arzeden bir bilim arayışıdır.Bilimi yüreklere taşıyan,dimağlara nakşeden,beyinlere kazıyan vatansever eğitim camiamıza selam olsun.

Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gönülden kutluyor,ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yadediyorum.