BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı akşam şaatlerinde önemli bir toplantı gerçekleştirdi. CHP kurmaylarının ev sahipliğinde yapılan toplantı kapsamında Merkezefendi Belediyesi encümen seçimlerinde grup kararının aksine hareket eden isimlerin tespiti için Başkan Şeniz Doğan’ın bilgisine ve tüm meclis üyelerinin savunmalarına başvuruldu.

  • 05 Nisan 2022 - 17:52
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanlığında 19:30’da başlayan toplantı gece yarısına kadar devam etti. Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum’un hazır bulunduğu toplantıda ilçe meclis üyelerinin tamamı ile Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın süreç hakkındaki bilgilerine başvuruldu.

HER ÜYE 15 DAKİKA SAVUNMA YAPTI

Cuma günü gerçekleştirilen encümen seçiminde meclis üyesi ve encümen adayı Sündüz Seçkiner Başsorgun’a sadece 5 oy çıkması ilçe örgütünde adeta deprem etkisi yaratmıştı. Parti tüzüğü kapsamında alınan örgüt kararına rağmen, Seçkiner’e oy vermeyen en az 4 üyenin kim olduğunun tespiti ile ilgili parti genel merkezinden de talimat geldi. Talimat kapsamında ilçe başkanlığında toplanan heyet üyelerin tek tek sözlü savunmalarını aldı. Alınan savunmaların tutanak altına alınmasının ardından tüm üyelerin katılımı ile gece geç saatlere kadar süren bir toplantı gerçekleştirildi.


BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ 

Alınan savunmaların ardından ilçe başkanlığında gergin anlar yaşanırken, Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz'ın istifası istendi. Meclis üyeliği görevine devam edeceği öğrenilen Necdet Yılmaz'ın başkan yardımcılığı görevini ise yaşanan gerginliğin ardından bıraktığı öğrenildi.

Aynur Tunç’un da Merkezefendi Kadın Kooperatifinden istifasını sunacağı, meclis üyeliği görevine devam edeceği kulislerde konuşulanlar arasında.

İstifa iddialarının ardından haber sitemizce ulaştığımız kaynaklar bilginin doğruluğunu teyit etmezken konuyla ilgili bilgileri olmadığını dile getirdi.


Ayrıca tüm bu iddiaların havada uçuştuğu bir günde Necdet Yılmaz'ın avukatlar günü için sosyal medya hesabından yapmış olduğu herkes için adalet paylaşımı da dikkatlerden kaçmadı.


AYDIN ASLAN'DA İSTİFA ETTİ

Öte yandan mecliste bir isim daha istifa etti. 2019'dan bu yana Belediye şirketi olan Mertaş'ta yönetici olarak görev yapan Aydın Aslan da istifa ettiğini açıkladı. Mecliste gündem dışı söz alan Aslan, gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini açıklayarak istifa dilekçesini başkan Doğan'a taktim etti.