BAŞKAN ŞEVKAN UYARDI: "ÖLÜMLER ARTARACAK"

Eline mikrofonu alan Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan “Bu duyuru 56 mahalle için çok önemli diyerek ilçe hoparlörlerinden halka seslendi.

  • 16 Kasım 2020 - 03:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de koronavirüsün en çok arttığı ilçelerden biri olan Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan tehlikeyi tekrar dikkat çekerek halka seslendi.  Kendisini başkan olarak değil de bir hekim olarak dinlemelerini isteyen Başkan Şevkan;“Beni başkanınız olarak değil hekim bir arkadaşınız olarak dinleyiniz lütfen. Salgın Baştan beri söylediğimiz korkunç boyutlara hızla gelmektedir. Daha da korkutucu sonuçlar yaşamamak için Lütfen bizi can kulağıyla dinleyiniz. Hastalık ürkütücü sonuçlara hızlara gelmektedir. Hastanelerimiz doludur  yatak kalmamıştır neredeyse.  Yoğun bakımda yetmeyecektir. Sağlık çalışanlarımızda hasta ve yorgundur. Ne hastane de ne de sahada sağlık personeli yetmemektedir. Yetmesi de mümkün değildir. Solunum cihazına başlı hastalarımız bile bir süre acillerde beklemektedir. Bugün için çok ciddi bir karar alınırsa Mevcut bulaşmış hastalarımız bile 2 ay içinde ancak bitirilebilir. Ölümlerde bu oranda elbet artacaktır. Eğer tez zamanda ciddi tedbirler almaksak, ölümler hepimizin canını daha çok yakacaktır.

Zor durumda olanlarımız var

Bu hastalık sadece ileri yaşları etkilemiyor. Şu an çocuk ve gençlerimizden de zor durumda olanlarımız var. Bu daha ürkütücü tablodur. Ani kalp krizleri, felçler meydana gelmektedir. Daha birçok etkisi olduğu ortadadır. Sizlere sıkça anonslarla, canlı yayınlarla ilçemizdeki durumu anlatıyoruz.

15 gün kadar kendimizi kenara çekelim

Değerli kardeşlerimiz peki ne yapalım dersiniz. Kendimizden başlayalım, Çare bizdedir, Çare içimizdedir. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları bunlar olmazsa olmazlarımızdandır. 15 gün kadar kendimizi kenara çekelim. Lütfen evlerimizden çıkmayalım. Ziyaretleri tamamen durduralım, komşu ziyaretleri yapmayalım. Kalabalık yerlere gitmeyelim. Her türlü alışveriş merkezlerinde uzun kalmayalım. Listemizi önceden hazırlayıp alışverişimizi yapar yapmaz bu yeri terk edelim. Pazaryerierimiz gezilecek yerler değildir artık. Zorunlu olmadıkça toplu ulaşım araçlarına binmeyelim. Küçük araçta ise 3 kişiden fazla olmayınız. Kahvehaneler, kafeler, lokantalar, restoranlar ve benzeri açık yerler; açık olsalar bile gidip oralarda oturmayalım. Okullar kapandı gençlerimiz ne yazıkki kafeleri doldurdular.

Telefonla baş sağlığı dileyin

Spor yapan kardeşlerimiz, tek tek yapsınlar toplu şekilde kesinlikle yapılmaması, ya da yürüyüş yapıyorlarsa kesinlikle maskesiz çıkmamalarıdır.  İki kişi karşılaştığında ise daha birbirine selam vermeden ilk işleri maske takmak olmalıdır. Cenaze evlerinde kesinlikle başsağlıkları uzaktan görüş mesafesinde dilenmeli hatta telefonlar başsağlığı dilenmelidir. El sıkışma, sarılma kesinlikle çok zararlıdır. Berber salonlarında da aynı şekilde çok dikkatli olmamamız gerekmektedir. Ve bu salonlarımızda kesinlikle oturmamız gerekmektedir. Çok yakında inanıyorum ki Sağlık bakanlığımız ve İç işleri Bakanlığımız çok ileri derecede tedbir kararları alacaklardır. Akıllı Acıpayam halkı kendi kararlarını kendisi alacak kadar irade sahibidir. Bu tedbirleri hep beraber harekete geçirelim. Belediyemiz Sevgi Eli ve yeni oluşacak kriz merkeziyle her zamanki gibi her türlü yardımınızda olacaktır. Hepinize sağlıklı günler diliyoruz.”