BAŞKAN RAZİYE AKIŞIK'I MAHKEMEYE VERDİ

Denizli’nin Güney İlçesinin AKP’li Belediye Başkanı Halil Ayhan ile İYİ Parti Denizli İl Başkanı arasında geçen ve kamuoyuna yansıyan tartışma yargıya taşındı. Ayhan kendisini yargı kararlarına uymamakla suçlayan ve koltuğu boşalt diyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık’ı mahkemeye verdi.

  • 17 Aralık 2021 - 16:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Tartışmalar; Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın bir çalışanı haksız yere işten uzaklaştırdığı ve açılan davada ‘Görevi kötüye kullanmak' gerekçesi ile 150 gün görevden uzaklaştırma cezası aldığı, buna karşın mahkeme kararını uygulamadığı iddiaları ile başladı. İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık konuya ilişkin açıklama yaparak; “Halil Ayhan kanun tanımaz tavırlarla görevinin başında hangi yüzle duruyor. Kusura bakma başkan, o koltuk kimsenin babasının malı değildir. Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Altına attığın her imzanın peşinde olacak, cezanı çekinceye dek bu işin takipçisi olacağız. Yaptığın hatadan dön, personelinden özür dile, sonra istifa et. O koltuğu hak eden kişilere bırak” ifadelerini kullandı. Akışık'ın sosyal medyada paylaşılan açıklamasının altına yorum yapan Ayhan; “Sen önce kanunları öğren. Başkanlık mankenlik değildir. Ben bu göreve halkın oyu ile geldim. Halkın iradesi sizleri rahatsız mı etti? Gel sana siyasette ders vereyim.” diyerek karşılık verdi.

Taraflar arasında sular hala durulmadı. İYİ Parti Denizli İl Başkanı sık sık konuyu gündemde tutarak Halil Ayhan’ın koltuğu bırakmasını her platformda dile getirdi. Bunun üzerine Halil Ayhan, avukat olan oğlu aracılığıyla Raziye Akışık’ı mahkemeye verdi. Dün ifadeye çağrılan Akışık, konuyla ilgili açıklama yaptı. Akışık, “Sözlerim Halil Ayhan’ı neden rahatsız ediyor? Mahkemenin verdiği kararı neden uygulamıyor diye soruyorum. Ben sorunca suç, ama o uygulamayınca bir şey yok. Daha önce de söyledim. Bu şehrin mülki amirleri ne yapar? Bu şehrin ileri gelenleri mahkeme kararlarına riayet etmeyen bu adamı neden hala koltukta tutar? Haksız değiliz, suçlu değiliz, susmayacağız. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. İlk defa kendisinin karşısında hakkı hukuku savunan biri var. Şaşırmış olacak ki doğruları yapmak yerine kendisi yanlıştan vazgeçmiyor. Ama vazgeçmeyeceğim. O cezayı sana çektirene kadar peşindeyim.” diye konuştu.