BAŞKAN ÖZBAŞ’TAN KURSİYERLERE BÜYÜK DESTEK

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, belediyeye ait iki binayı kurs verilecek yer sıkıntısı yaşayan Halk Eğitim Merkezi’ne ücretsiz tahsis etti. Binalardaki kursları ziyaret eden Başkan Özbaş’a meslek edinmek için kurs alan vatandaşlar desteklerinden dolayı teşekkür etti.

  • 15 Şubat 2024 - 14:10
  • Son Güncelleme : 15 Şubat 2024 - 14:13

Sarayköy Belediyesi, toplumun eğitim alanındaki erişimini kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçe Halk Eğitim Merkezi ile ortak çalışmalar yürüten Sarayköy Belediyesi, kurs verilecek yer sıkıntısı yaşayan eğitim merkezine belediyeye ait 2 binayı ücretsiz tahsis ederek sorunu çözdü.

5 farklı kursun verildiği iki binadaki kursiyerleri Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Kaya ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçe Müdürü Emine Seyhan ziyaret etti. 

İlk ziyaretini Basit Nakış ve İğne Teknikleri Kursu’na gerçekleştiren Başkan Özbaş, burada kursiyerlerle sohbet ederek taleplerini dinledi. Daha sonra Kadın İş Önlüğü Dikimi kursunu ziyaret etti. Buradaki ziyarette kursiyerler, istenmeyen ya da kullanım ömrünü dolduran kıyafetleri yaptıkları çalışmalarla kullanılabilir hale getiriyor. Geri dönüşümle hem ev ekonomisine hem de çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluyor. 

Her iki kursdaki kursiyerler desteklerinden dolayı Başkan Özbaş’a teşekkür etti. 

Kurslardaki eğitim çalışmaların özenle sürdüğünü ortaya çıkan eğitimlerin farkındalık da yarattığını belirten Belediye Başkanı Özbaş, “ Sarayköylü kadınlarımızın psiko - sosyal, kültürel ve sanatsal eğitimlerle becerilerini ortaya çıkarmaları ve mesleki tecrübe kazanarak ekonomik kazançlar elde etmeleri için tüm imkânlarımızla çalışmaya, her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.