BAŞKAN ÖRKİ DGC’DE BASINLA BULUŞTU

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Örki, “İfade özgürlüğünün en önemli garantisi basındır. Bu nedenle basın dünyada ve ülkemizde yönetim biçimlerinde en önemli güç olarak ifade edilmektedir” dedi.

  • 25 Temmuz 2022 - 15:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Ülkemizde her yıl kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. DGC Başkanı Muhammet Karaçay ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra dernek üyeleri gazeteciler de hazır bulundu. Başkan Örki, DGC Başkanı Muhammet Karaçay’a çiçek vererek 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı. DGC Başkanı Muhammet Karaçay, Başkan Örki’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, kendisine teşekkür etti. “Başkan Muhammet Karaçay’a, kendisinden önce görev yapmış tüm başkanlarımıza, bugünkü ve önceki dönemlerdeki tüm yönetim kurulu üyelerine ağır sorumluluklarını layıkıyla yerine getirdikleri için yürekten teşekkür ediyorum” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Basından sansürün kaldırılmasının ve basının ne denli önemli olduğunun vurgulandığı bir günün yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelmiş olmanın mutluluğu içindeyim” dedi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ÖNEMLİ YERİ VE GARANTİSİ BASINDIR”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ülkelerin yönetim biçimlerinde en önemli güç olarak basının ifade edildiğine değinerek, “Ülkemiz açısından ve dünya açısından ifade özgürlüğünün en önemli yeri ve en önemli garantisi basındır. Yine hem dünyamız hem de dünyamız açısından fikir hürriyetinin en rahat bir şekilde yeşerebildiği en önemli noktalardan bir tanesi yine basındır. Basının tarafsız ve ilkeli bir şekilde habercilik yapma anlayışını kaybettiğimiz noktada bizler insan olarak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet etmiş olduğu o ilkelerin güzelliğini bir anda kaybetmeye başlarız. O yüzden bir kez daha basın bayramını yürekten tebrik ediyorum. Bu uğurda mesleğini yaparken hayatını kaybetmiş olan bütün emekçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İlkeler ışığında bu görevi yerine getiren değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da minnetlerimizi şükranlarımızı arz ediyorum. Basın bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.