BAŞKAN KEPENEK’TEN ESNAFA EK SÜRE DESTEĞİ

Honaz Belediyesinden, ticari işyerlerini işleten esnaflara destek geldi.

  • 09 Aralık 2020 - 10:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Yüksel Kepenek, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında belediyeye ait işyerlerini kiralayan esnaflara, sözleşme sürelerinin bitiminden itibaren 75 gün bedelsiz ek süre vereceklerini belirtti.

Yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için ilçesinde ciddi tedbirler alan Honaz Belediyesi, virüsle mücadele sürecinde ticari tesislerini işletenleri de unutmadı. Honaz Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde olumsuz etkilenmemeleri için belediyeye ait işyerlerini işleten esnafa ücretsiz ek süre desteği verdi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik destek sağlamak amacıyla belediyeye ait işyerlerini kiralayan esnaflara, sözleşmelerinin sona ermesini takiben 75 gün boyunca işyerlerini kira ödemeden çalıştırabileceklerini açıkladı.

“İmkanlarımızın sonuna kadar tüm esnafımızın yanındayız”

“Bu zor günleri hep birlikte aşacağız.” diyen Başkan Yüksel Kepenek, açıklamasında şunları kaydetti: “Belediye olarak salgının yayılmasını önlemek adına ilk günden beri ilçemizde bütün önlemleri aldık, alıyoruz. Bu zorlu sınavdan birlikte başarıyla çıkacağız. Bugüne kadar her zaman yanlarında olduğumuz esnafımıza bu zor günlerinde güçlü bir destek verelim istedik ve kiracımız olan esnafımıza sözleşme süreleri bitiminden itibaren 75 gün bedelsiz olarak işletmelerini kullanabilme imkânı tanıdık. Kamu menfaatini de korumak şartı ile her zaman esnafın ve üreticinin yanındayız. Dezenfekte çalışmalarından, sosyal yardımlara, temizlik çalışmalarından, diğer projelerimize kadar birçok alanda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde esnafımıza bu zor zamanlarda destek oluyoruz. Amacımız esnafa nefes aldırmak ve yanlarında olmak. Birlikte bu zor zamanların üstesinden geleceğiz. O yüzden şartsız bir şekilde imkanlarımızın sonuna kadar kiracılarımızın esnafımızın yanındayız.”