BAŞKAN İLHAN'DAN YÜRÜYÜŞÜN YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI MESAJ

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, 19 Haziran 2020 yılında mesleki sorunlarına dikkat çekerek çok baro değişikliğine itiraz amaçlı yürüyüş başlatmalarının yıl dönümünde yazılı bir mesaj yayınlayarak, 'baroların ve avukatların hak arama hürriyetinin güvencesi' olduğunu işaret etti.

  • 20 Haziran 2021 - 20:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, çok baro sistemini eleştirmek için başlattıkları yürüyüşün yıl dönümünde yazılı bir açıklamada bulundu.

Başkan İlhan; “Çoklu Baro düzenlemesiyle Baroların, siyasallaşması doğru değil” diyerek ses çıkardık. Barolar ve avukatlar hak arama hürriyetinin güvencesidir” dedi.”

Barolar, mağdur çocukların, kadınların, ötekileştirilen herkesin yanındadır” diyen başkan İlhan, “Barolar; adli yardıma ihtiyaç duyanların destekçisidir. Barolar; Kazdağların da, Salda da, Cerattepe de Akkuyu’da doğamız ve yaşam hakkımız için vardır. Barolar; haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönlensin hiçbir ayırım gözetmeksizin haksızlığın karşısındadır. Barolar, “parçalanmasın ve siyasallaştırılmasın” dedik. Derdimiz Seçim değil Adalet, hukuk ve mesleğimizin yok edilmesidir dedik. Bu itirazlarımızı görünür kılmak için Baro Başkanları olarak sesimizi duyurmak istiyoruz, bunun için 19 Haziran 2020 tarihinde Ankara ya yürüyoruz dedik. Çünkü, “Barolar Halkın Avukatıdır” Halkın sesidir nefesidir. Onurlu yürüyüşümüzün yıl dönümünde emeği geçen destek veren tüm meslektaşlarıma, birlikte mücadele ettiğimiz baro başkanlarıma, destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.