BAŞKAN GARİP'TEN YÖNETİMDEKİ O İSİMLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

MHP'nin çiçeği burnunda yeni il başkanı avukat Yusuf Garip, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla basın mensuplarının sorularını cevapladı. Garip, İYİ partili bir yöneticinin kendi yönetim listesinde olmasına yönelik gelen soruya ise verdiği cevapla dikkatleri üstüne çekti.

  • 11 Mart 2022 - 12:03
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Garip, amaçlarının artık küskünleri kucaklamak, dava büyüklerinin gerekirse ayaklarına kadar gidip onlarla tekrar ortak noktada buluşmak olduğunu kaydetti. Denizli'nin en ücra köyüne kadar gideceklerini belirten Yusuf Garip, bu doğrultuda gelen soruları da cevaplayarak akıllarda oluşan soru işaretlerini aydınlattı.


MHP'nin Denizli'de yeni il başkanı olarak atanan avukat Yusuf Garip, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında basın mensuplarının karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Garip, kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan birisi olan yeni il yönetimi listesinde İYİ Partili bir ismin bulunması sorusuna da cevap verdi. 


Başkan Garip; "Biz siz değerli basın mensuplarıyla daha önce de bir araya gelmek istiyorduk ama parti programlarımız nedeniyle bugüne aksadı. Siyasette bu tarz partiler arasında geçişler olmuştur. Bu basına yansıyan İYİ Partili yönetici arkadaşımızla ilgili ise daha önce Milliyetçi Hareket Partisi saflarında görev almış, yöneticilik yapmış değerli bir şahsiyettir. Kendisiyle görüşmeyi yapan kişi ben değilim ama biliyorsunuz siyasi partiler adına yetkili kişiler bu tarz görüşmeleri gerçekleştirebiliyorlar. İl yönetimi görevinin bize bildirilmesiyle birlikte partili arkadaşlarımızdan yetkisi bulunan bir kişiyle bahsi geçen arkadaşımız birr görüşme gerçekleştirmiştir. Buna dair telefon kayıtları da mevcuttur gerektiği taktirde bunları ispatlayabiliriz. Kendisi partili arkadaşımızla yaptığı görüşmede daha önce Milliyetçi Hareket Partisi saflarında görev yaptığını şu anda ise kendisinin mevcut partisinde huzurlu olmadığını, eğer MHP'de bir kan değişimi ve heyecan mevcutsa kendisinin partimize geri dönmeyi düşündüğünü, kendisinin değerlendirilmesi istenildiğine dair bir görüşmesi mevcuttur. Bu talep üzerine bize o arkadaşımızın ismi iletildi. Kendisi kararından eminse bu konuda tekrar bir görevlendirme yapılabileceği konusunda yönetimimizle birlikte hemfikir olduk. Bunun üzerine bu kişinin ismi listeye konuldu. Konulurkende partimizin yetkili birimleriyle görüşmeler yapıldı. Dikkat ederseniz 12 yada 15 saat kadar listemiz açıklandıktan sonra bir ses gelmedi. Bana gelen bilgiler doğrultusunda yine partilmizle yapmış olduğu bir görüşmede, kendisinin mevcut partisinden MHP'ye geçmemesi konusunda bir takım siyasi vaatlerde bulunulduğu ve ikna edilmeye çalışıldığı. Bu nedenle geçişinin engellendiğine dair bazı söylemler tarafımıza iletilmiştir" dedi.