BAŞKAN ERDOĞAN: €

Üyelerine geçen yıllarda 168 milyon TL’lik Nefes Kredisi dağıtan Denizli Ticaret Odası (DTO), bu yıl da şu ana kadar 29 milyon 725 bin TL Nefes Kredisi ile 37 milyon 437 bin TL’lik de Can Suyu Kredisi desteğine aracı oldu. Odanın tüm kaynaklarını, son iki yıldır olduğu gibi bu yıl da üyelerine açtıklarını söyleyen Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Israrlı takibimizin sonunda, üyelerimizin bu yıl Can Suyu Küçük İşletme Kredisi’nden de yararlanmasını sağladık. 29 milyon 725 bin TL Nefes Kredisi’nin yanı sıra Halkbank kanalıyla dağıtılan 37 milyon TL’yi aşan Can Suyu Küçük İşletme Kredisi ile birlikte, üyelerimizin şimdiye kadar 67 milyon liranın üzerinde bir kaynağa ulaşmasına aracı olduk. İşletmelerimizin yaralarını sarıyoruz. Taleplerle ilgili değerlendirme süreci devam ediyor. Süreç tamamlandığında, üyelerimize dağıttığımız tutar, bugünkünden çok daha fazla olacaktır.” dedi.

  • 11 Haziran 2020 - 10:53
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

DTO Yönetim kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak, sektörler ile işletmelere, salgın sürecini en az zararla atlatmaları için ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “ÜYELERİMİZE, DENİZBANK VE HALKBANK KANALIYLA KREDİ SAĞLADIK”

Başkan Erdoğan, “Üyelerimizi, bu zor zamanda da yalnız bırakmadık. Bir taraftan gerek TOBB gerekse Ankara nezdindeki temaslarımızla, dile getirdiğimiz üyelerimizin beklentilerinden oluşan 75 konuda sorunlarını çözdük; istek ve beklentilerine cevap verdik. Diğer taraftan da odamızın kaynaklarını üyelerimize açarak, finansal destek sağladık. Öte yandan, Sağlık Müdürlüğü personeli, pandemi hastanelerimiz ile üyelerimize solunum cihazı, önlük, dezenfektan ve maske gibi sağlık malzemelerinin yanı sıra bilgilendirme ve uyarı materyalleri desteği sağlamakla kalmadık; mali kaynaklarımızı da üyelerimize açtık. Önceki yıllarda 168 milyon TL dağıttığımız Nefes Kredisi'nde, bu yıl Denizbank devreye girdi; şu ana kadar 602 firmamız başvurdu ve 39.415.000 TL tutarında kredi isteğinde bulundu. Bunlardan 454’üne 29.725.000 TL’lik kredi kullandırıldı. 40 milyon 400 bin TL’lik limitin kalanı için ise, süreç devam etmektedir. Halkbank’tan Can Suyu Küçük İşletme Kredisi için ise, Denizli’mizdeki 2.103 işletmemizin 52.462.000 TL’lik başvurusundan 1.500’üne 37.437.000 TL kullandırılmıştır. 19 firmamızın başvurusuna karşılık gelen 475.000 TL’lik talep de, bankanın genel merkezi tarafından değerlendirilmektedir. Üyelerimizin pandemi sürecindeki sıkıntılarını aşmakta kullanabilecekleri, gerek Nefes Kredisi gerekse Can Suyu Küçük İşletme Kredisi olarak, şu ana kadar toplamda 67 milyon 162 bin TL’lik önemli bir desteğe aracı olduk. Süreç tamamlandığında, bu tutar çok daha fazla olacaktır.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “KREDİLER İLE BİRLİKTE FİNANSMAN PAKETLERİ, İÇ PİYASAYI DAHA DA CANLANDIRACAKTIR”

Başkan Erdoğan, hükümet tarafından açıklanan yeni finansman paketlerinin de etkisiyle, salgın dolayısıyla iç piyasada açılan yaraların hızla sarılacağına inanıyor. Erdoğan, “İhracatta geçen ay itibariyle yakalanan ivmenin olumlu etkileri, önümüzdeki günlerde daha görünür hale gelecektir. Bunun yanı sıra iç piyasada da canlanmaya yol açacak nitelikte girişimler oldu; bu da güzel bir gelişme. Dört yeni finansman paketinin birden hayata geçirilmesinin, ticaret ve ekonomimize yansımasının tam anlamıyla nasıl olacağını, önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Ancak konut, otomotiv, mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya, seramik, kapı ve pencere sistemleri, ev tekstili ve çeyiz sektörü ile turizm işletmelerimizin, bu desteklerin sağlayacağı faydayla yeniden hayat bulacağını, Nefes Kredisi ve Can Suyu Küçük İşletme Kredisi ile de tüm sektörlerimizin yaralarını saracağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.