BAŞKAN DOĞAN YAPILAN AÇIKLAMALARA SERT ÇIKIŞTI

Merkezefendi Belediyesi personeli Havva Acarol(49) geçtiğimiz günlerde korona virüse yenik düştü. 2 çocuk annesi kadının ölümünün ardından Denizli’de bazı yayın organları Acarol’un izin istediği ancak rapor olmasına rağmen iznin verilmediğini iddia etti. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Kültür Müdürü Zeynep Elif Çeşme Aralık ayı meclis toplantısı ikinci oturumunda tüm iddialara yanıt verdi. Leman Kalkan ve Ayhan Mazıoğlu ise sessiz kaldı.

  • 07 Aralık 2020 - 19:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de Merkezefendi Belediyesi çalışanı olan Havva Acarol (49) bri süre önce korona virüse yenik düştü. 2 çocuk annesi Acarol’un vefatı ailesini ve sevenlerini yasa boğarken Denizli’de konuyla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Denizli’de yayın yapan bazı yayın organları Acarol’un yıllık iznini tüketmesinin ardından izin istediğini ve sorumlu müdürü tarafından bu talebin reddedildiğini ortaya attı. Bakanlık onaylı raporu olmasına rağmen Acarol’a izin verilmediğini belirten yayın organları MHP Merkezefendi Meclis üyesi Ebru Leman Kalkan ile görüşerek, Acarol’un ailesinin, meclis üyesine ilettiği mesajlaşmaları da yayınladı. MHP’li Kalkan, Acarol raporunu bir üst amirine ilettiğini ve amiri tarafından başka bir çalışanın izne ayrılacağı gerekçesiyle izin talebinin reddedildiğini belirtti.

Şeniz Doğan: KÜLTÜR MÜDÜRÜNE KATİL İFTİRASI ATILDI

Merkezefendi Belediye Meclisi Aralık ayı 2. oturumu bugün Merkezefendi Kültür Merkezinde Kovid-19 tedbirlerine uygun bir şekilde yapıldı. Toplantıda MHP’li Ebru Leman Kalkan’ın ortaya attığı iddialara Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’dan cevap geldi. Doğan konuyla ilgili açıklamasını yaparken belgeler ve dokümanları ortaya koydu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan açıklamasında “Bazı arkadaşlarımız prim yapmaya bu mecliste şov yapmaya çalışmış. Üzülerek medyadan izledim. Beklerdim ki Merkezefendi Belediye Meclis Üyesinin bu konuyla ilgili bu işin ne olduğunu aile tarafından bile böyle ithamlar varsa, bizim ne cevap vereceğimizi sormalarını isterdik. Her gruptan meclis üyesi arkadaşıma kapımız sonuna kadar açık. Her sıkıntınızda, gülük olaylar da kapımız sonuna kadar açık. Burada birlikte istişare ederek kararlar alıyoruz. Tabi ki de muhalefetsiniz, tabi ki de eleştirileriniz olacak. Ama bunun bir üslubunun olması gerektiğini düşünüyorum.

Ben cuma günü konuyu medyadan öğrendim ve çok şaşırdım. Ben 17 yıllık avukatım birçok davaya dosyaya baktım, böyle ithamlar ağır ithamlardır. Ancak bu konuda hiçbir belge olmaksızın bazıları mesleğini bırakıp hakim olmaya karar vermiş. Cinayetten bahsedildiğine gerçekten inanamadım. Üslup çok yanlış, tarz çok yanlış. Cuma günü gerçekleşen meclis oturumunda biz olmadığımız için Fatih Başkan’ın konuyla ilgili bilgisi yoktu ama sağ olsun yine gerekeni söylemiş" dedi.

Doğan açıklamasına devamla, "Bir medya organı olayı bize sormadan cinayet adı altında paylaşmış. Hadi beni siyasetten yıpratmaya yoğurmaya çalışıyorsunuz ancak bu durumu ben öyle yorumluyorum. 20 aydır birlikte çalışıyoruz ve alnımızın akıyla bu görevi yapıyoruz ve hiçbir şeyimiz çıkmadı. Tabii hiçbir şeyimiz çıkmayınca insanlar böyle şeylerden siyaset yaptığını sanıyor ama yanılıyor siyasetler bu şekilde yapılmaz arkadaşlar. Biz birbirimizin yüzüne bakıyoruz eğer varsa bir şey konuşursunuz ve sormanın bile bir üslubu vardır. Siz ne karar verici ne de hakimsiniz.

Bu durumun büyük bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mazıoğlu'nun Söylemi Hangi Akla Hangi Vicdana Dayanıyor

Doğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kültür müdürü Zeynep Elif Çeşme'yi katil ilan etmeye çalışan meclis üyesi Ayhan Mazıoğlu'na yönelik olarak ise "Yine çok şaşırarak bir şey daha gördüm. Ayhan Mazıoğlu bir sosyal medya platformunda “Katil kültür Müdürüdür” demiş. Hangi akla hangi vicdana dayanarak üç çocuk annesi bir kadına bunu söylediğini çok merak ediyorum. Bu konuyu bu meclisin vicdanına bırakıyorum. Elif Hanım da burada, kendisi de çok üzgün bu ithamdan dolayı. Açıklamasını da yapacak” diyerek sözlerini noktaladı.

MÜDÜR ÇEŞME KANITLARI SIRALADI

Merkezefendi Kültür Müdürü Zeynep Elif Çeşme ise “Havva Acarol belediyemizde, benim personelim olarak görev yapmaktaydı ve kendisi kronik şeker hastasıydı. Pandeminin başladığı günlerde Cumhurbaşkanlığı genelgeleri uyarınca 1 Haziran tarihine kadar izinli idi. 29 Mayıs tarihinden önceki genelgeleri kaldıran 2020-8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlandı. Havva Hanımın 24 Haziran tarihindeki talebi üzerine kendisine izin verildi. Havva Hanım kültür müdürlüğümüzde ihale evraklarını hazırlayan ve hakediş evraklarını düzenleyen tek personelimizdi. 2020-8 no'lu Cumhurbaşkanlığı genelgesinin ikinci paragrafının son kısımlarında personel amiri olarak tarafıma verilen yetki uyarınca, ihtiyaç duyulan günlerde, ara ara çağırmam ve ara ara gelerek evrak düzenleme ve imza işlerimi yapmıştır. Kendisine bu konuda diğer personeller de yardımcı olmuştur.

Havva Hanım bu arada yıllık izinlerinde kullanmıştır. 19 Ekim 2020 tarihinde Havva Hanımın yıllık izni bitiyordu. Bana belirtilen o tarihte medyaya servis edilen o mesajları attı. Ben de 19 gündür yıllık izinde olması sebebiyle ve biriken işleri olduğu için, yapacağı işe ve atacağı imzaya ihtiyacım olduğundan dolayı, Cumhurbaşkanlığı genelgesi uyarınca, bana verilen yetkiye istinaden,  “Gel abla başla” dedim.

27 Ekim'de bana annesini bir sonraki gün hastaneye götüreceğini ve endoskopi ve kolonoskopi tetkiklerinin yapılacağını, kendisinin de refakatçi olarak kalacağını belirten bir mesaj atmıştır. Ben de kendisine pazartesiye kadar ona ihtiyacım olmadığını belirten bir mesaj atmışımdır.

27 Ekim’den sonra ben kendisini görmedim. 27 Ekim’den önce kendisi sık sık diş hekimine gittiği için ve babasının bazı rahatsızlıkları olduğu için, sürekli izin alıyordu ve ben de sürekli izinlerini veriyordum" dedi.

Aynı Evde Yaşadığı Kızı Korona Oldu

Müdür Çeşme "2 Kasım 2020 tarihinde bana WhatsApp'tan kızının 1 Kasım'da covid-19 testine girdiğini ve testinin pozitif çıktığını ve ailecek karantinada olduklarını belirten bir mesaj attı. Ardından 6 Kasım tarihinde yani kızından 5 gün sonra Havva hanımın covid testi pozitif çıkmıştır.

Bana attığı yazılı mesajda da belirttiğim üzere, 28 Ekim tarihinde annesinin tedavilerini yaptırmak üzere hastaneye gidiyor. 1 Kasım'da covid19 olan kızı ile aynı evde kalıyor. Sık sık dişçiye gidiyor. Babasını sık sık hastaneye götürüyor. Covid-19 olmuyor ancak 19 Ekim tarihinde “Gel abla” dediğim için ben kusurlu oluyorum.

Bu durumu en başta sizlerin aklına ve vicdanına bırakıyorum" dedi.

Bu İftirayı Atanlarla Yargı Önünde Hesaplaşacağız

Ayhan Mazıoğlu'nun sosyal medyadaki çirkin paylaşımını ile ilgili de konuşan Müdür Çeşme "Ardından Leman Hanımın Instagram hesabında yayınladığı haberin altında meclis üyesi Ayhan Mazıoğlu aynen şu ifadeleri yazıyor: “Kültür müdürlüğüne bağlı bu cinayet sorumlusu müdürüdür!!!!”

Buradan Ayhan Bey’e ve beni suçlayanlara soruyorum. Hangi akla ve vicdana dayanarak, hangi somut delile ve belgeye dayanarak bu iftirayı atıyorsunuz?  Bana bu iftiraya atanlarla ilgili yargı yoluna başvurup gerekli şikayetleri yapacağım” dedi.

Elif Hanımın Yanındayız

Zeynep Elif Çeşme'nin ardından tekrar söz alan  Belediye Başkanı Doğan “Dişçi için randevusu için bile izin verilmiş. Biz bu korona sürecinde hiçbir zaman sabah 5'te gel demedik. Genelgeye baktığınızda acil durumlarda çağırabiliyorsunuz. Biz niye zorla çağıralım. Siyaset böyle yapılmaz ailenin bize karşı önyargıları varsa aile dava açabilir ben de avukatım. Dava açmak haklı olduğu anlamına da gelmez buna yargı karar verir. Ayhan Mazoğlu'nun mesajına denecek hiçbir şey yok. Burada hep birlikte çalışıyoruz bu koltuklar bu makamlar geçici. Bir kadından dem vuruluyor 3 çocuk annesi bir kadın sosyal medyada katil ilan ediliyor. Elif hanım haklı mücadelende yanında olacağım. Buradaki herkes olayı açıklığıyla anladı” dedi.

Ölen memur üzerinden gündem yaratan Leman Kalkan ve Ayhan Mazıoğlu ise belgeler bilgiler karşılığında sessizliğini bozmadı.