BAŞKAN COŞKUN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

  • 03 Aralık 2023 - 15:16
  • Son Güncelleme : 03 Aralık 2023 - 15:19

Başkan Coşkun, “Engelli olmak tercih değil, bir sonuç. Doğuştan olabileceği gibi sonradan kaza, hastalık vb. durumlarla da oluşabilir. Bu nedenle hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmamalıyız” dedi.

Başkan Coşkun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Engellilik yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konudur. 

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır.

Devletin görevi de, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan, eşit şartlarda ve medeni bir ortamda yaşayacakları imkânları sağlamaktır. Mutlu, huzurlu ve kalkınmış olmanın ön şartlarından biri, sağlık, eğitim, ulaşım, iş ve sosyal  güvenlik hizmetlerini engelli veya engelsiz tüm vatandaşlara aynı kalitede ulaştırabilmektir.

Doğuştan ya da sonradan herhangi bir hastalık ve kaza sonucu toplumsal yaşama uyum sağlamakta veya tek başına yaşamını sürdürmekte güçlük çeken engelli vatandaşlarımızın  hayatlarını kolaylaştırmak açısından rehberlik ve rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi, engellilere yönelik  sağlık ve eğitim hizmeti veren kuruluşların sayısının artırılması önem taşımaktadır.

Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerinin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir. 

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Bütün zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler övgüye layıktır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması yönünde herkesi duyarlı olmaya çağırıyor, sağlıklı günler diliyorum.”