BAŞKAN COŞKUN, YEREL YÖNETİCİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI!

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, İncilipınar Caddesi’nden 12 yıl önce kaldırılan dolmuş güzergâhı nedeni ile mahallelilerle bir araya geldi. Aynı zamanda ilçede bulunan İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu’nun güvenlik sorununa değindi. Başkan Coşkun, mahallelilerle görüşerek, yerel yöneticileri konu ile ilgili acilen göreve çağırdı.

  • 13 Kasım 2023 - 08:59
  • Son Güncelleme : 13 Kasım 2023 - 09:02

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, İncilipınar Mahallesi’nde bulunan İncilipınar Caddesi’nden 12 yıl önce kaldırılan dolmuş güzergâhı konusunu gündeme getirdi. 16 bin nüfuslu İncilipınar Mahallesi’nde Ege Bölgesi’nin en büyük parklarından biri olan İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’na Pamukkaleli vatandaşların ulaşımda zorluk yaşadığını belirtti. Aynı zamanda parktaki güvenlik eksikliği nedeni ile parka gelen misafirlerin rahat oturamadıklarını vurguladı.

“Pamukkale ilçemizin adeta incisi olan İncilipınar Mahallesi’ndeyiz” diyen Başkan Coşkun, “Burada çok uzun süredir vatandaşlarımızdan dolmuş güzergâhı ve İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı ile ilgili şikâyet gelmekteydi. Bu nedenle bugün mahallemize bir ziyaret gerçekleştirdik. Pamukkale ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan İncilipınar Mahallesi 16 bin nüfusa sahip. İncilipınar Caddesi de bu mahallenin en işlek caddesi. Çok açık ve net olarak sormak istiyorum: İncilipınar Caddesi’nden bundan 12 yıl önce geçen dolmuşun 12 senedir geçmemesinin sebebi nedir? İncilipınar Mahallesi’ne yapılan bu zulmün ve cezalandırmanın nedeni nedir?” ifadelerine yer verdi.

“PARKIN GÜVENLİĞİ 2-3 BEKÇİNİN İNSİYATİFİNE BAĞLI”

Ege’nin en büyük parklarından biri olan İncilipınar Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda mahalle sakinlerinin güvenlik nedeni ile rahat oturamadıklarını dile getiren Başkan Coşkun, “Denizli’mizin en güzel parklarından bir tanesi İncilipınar Mahallesi’nde. Bu mahallenin sakinleri, çevre mahallelerin sakinleri, Pamukkale halkının sakinleri akşamları bu parkta güvenlik nedeni ile rahat rahat oturup hoş sohbet edemiyorlar. 2-3 bekçinin inisiyatifine verilerek koca bir parkın güvenliğinin sağlanamayacağı ortadayken, İncilipınar Mahallesi’ne bu hizmetin getirilmemesinin sebebi nedir? Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Pamukkale Belediyesi yetkililerine iki soru soruyorum: Birincisi İncilipınar Caddesi’nden minibüs niçin geçmemektedir, ikincisi Yazıcıoğlu Parkı’nın güvenliği neden sağlanmamaktadır? Bu soruların cevaplarını yerel yöneticilerden acilen bekliyoruz. Esnaf ziyaretlerimizi de gerçekleştirerek onlardan da bu yöndeki şikâyetleri aldık. Bu bir parti meselesi değil; bu bir İncilipınar meselesi! Bu konuya yerel yöneticilerin kulak kabartmasını, bu konuda çözüm üretmesini talep ediyoruz” dedi.

İncilipınar Mahalle sakinlerinden Coşkun Emik, “Bizim özellikle talebimiz, İncilipınar minibüs güzergâhı ile ilgili. Sevindik-Sümer hattı gibi bir kısmının buradan geçmesini ve aynı zamanda Zübeyde Hanım Caddesi’nden hatların geçmesinin devam etmesini istiyoruz. Özellikle öğrenciler ve çalışanlar otobüs dolu olduğu zaman binememekte ve iş yerlerine geç kalmaktalar. Bayramyeri’ne ulaşmakta çok zorlanmaktayız. Bu yönüyle de güzergâhın tekrar buradan geçmesini, 12 yıllık mağduriyetimizin giderilmesini, talep ediyoruz. Daha önce mahkemeyi kazanmamıza rağmen bu hak bize verilmemektedir” dedi. 

Başka bir mahalle sakini ise “Parkla ilgili ne yazık ki çocuklarımız, gençlerimiz akşamları oturamamakta, kadınlarımız sporlarını yapamamakta. Geçmiş dönemlerde çok rahattık ama maalesef, son zamanlarda etkinliklerin azaltılmasıyla beraber güvenlik sağlanamamaktadır. Bununla ilgili inşallah bir çözüm bulunur” şeklinde konuştu.