BAŞKAN COŞKUN: 30 AĞUSTOS, TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

  • 30 Ağustos 2023 - 04:09
  • Son Güncelleme : 30 Ağustos 2023 - 04:12

Başkan Coşkun mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk halkının kaderini belirleyen 30 Ağustos 1922'de ülkemizin bağımsızlık yolunda en önemli kurtuluşu sağlandı” dedi.

Başkan Coşkun, “Egemenlik, Türk Milletinindir”

Milli Mücadele sürecindeki en büyük adımın Büyük Taarruz Zaferi olduğunu ifade eden CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun yayımladığı mesajında, “30 Ağustos 1922 Zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanı sıra, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır. 30 Ağustos zaferi ile kurulan ve Türk milletinin en büyük eserlerinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatanı ve milletiyle birlikte sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması yönündeki inanç, istek ve idealimizi bir kez daha ifade etmekte fayda var. Biz büyük bir devrim yaptık. Bu güzel memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük. Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yazdığı büyük bir kahramanlık destanıdır. Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerim ile tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canını fedan eden tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.