BAŞKAN AYDOĞAN'DAN EK DERS ÇAĞRISI

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkan Namık Kemal Aydoğan, ek dersler öğretmenler için gelir kaynağı olduğunu dile getirerek, milli eğitime çağrıda bulundu.

  • 09 Mart 2022 - 13:37
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan; "Öğretmenlerimizin gelir kaleminde önemli bir yer tutan ek ders ücretleri iki aydır gecikmeli olarak ödeniyor" dedi.

Başkan Aydoğan açıklamasına şu şekilde devam etti:

Aylık ödeme ve giderlerini buna göre planlayan eğitim emekçilerimiz bu tür ödemelerle bir parça nefes alabiliyor. Artan enflasyon, döviz kurlarının yükselmesi ve art arda gelen zamlarla parasının değeri tamamen düşen öğretmenlerimiz iki aydır zorda bırakılıyor.

Bakanlığın KBS sistemini doğru işletmemesi ve sistemsel değişikliklerle öğretmenlerimizin darda bırakılması yanlıştır. Yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerekmektedir.

Bu teknoloji çağında bu kadar gecikme kabul edilemez. Derhal gereğinin yapılması için Milli Eğitim yetkililerini göreve çağırıyorum. Yeterince yoksullaştık, hakkımız olan parayı alırken bari zorluk çıkarmayın. Eğitim-iş olarak emekçilerimizin hakları için konuyu takip edeceğiz.