BAŞKAN AYDOĞAN: NORM ATAMALARI BİLGİLERİ NEDEN PAYLAŞILMIYOR?

İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirme sürecinde, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hangi alanlarda branş fazlası olduğunu soran Eğitim İş’e veriler verilmedi. Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; “Mevzuatta yeri yok diyerek bilgiyi sakladılar. Bunu söylemenin ne zararı var? Atamalar şeffaflıktan uzak” diyerek sert bir dille eleştirdi.

  • 08 Kasım 2023 - 17:28
  • Son Güncelleme : 08 Kasım 2023 - 17:40

Milli Eğitim Müdürlüklerinde ‘Norm Kadro’ kapsamında ihtiyaç fazlası öğretmen ve eğitim çalışanlarının yer değiştirme süreci başladı. Denizli’de müdürlük okullarda ihtiyaç duyulan kadroları yayınladı. Fakat okullarda branşlar ve norm kadro fazlası olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Denizli’de deprem felaketi yaşayan kentlerden gelen öğretmenlerin de katılımı ile birlikte bin 500’ün üzerinde norm fazlası öğretmen olduğu belirtiliyor. Bu öğretmenler açıkları bulunan okullarda görevlendirilecek. Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise atamaların şeffaflıktan uzak olduğunu belirtti, hangi okullarda hangi branşlarda fazla öğretmen olduğu yönündeki sorularının müdürlük tarafından yanıtlanmadığını savundu.

Aydoğan; “Bu durum haksızlıklara yol açmakta, birçok eğitim emekçisi arkadaşımız mağdur olmaktadır. Şu anda takvimi yayınlanan yer değiştirme sürecinde yine belirsizlikler yer almaktadır. Oysa bu bilgiler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün elinde var. Bunların yayınlanması, atama tercihinde bulunacak ya da tercih yapmayacak arkadaşlarımız için daha sağlıklı bir veri oluşturacak, tercih konusundaki belirsizliği büyük ölçüde çözecektir. İlçe ilçe bu bilgiler paylaşılabilir. Eğitim emekçisi arkadaşlarımız önlerini görerek daha sağlıklı bir plan yaparlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ısrarla bu bilgileri paylaşmamaktadır. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda atamalardan da sorumlu olan Ragıp Çelik, mevzuatta yeri olmadığı gerekçesiyle, çeşitli gerekçeler öne sürerek bu bilgileri paylaşamayacaklarını ifade etmiştir. Eğitim İş olarak bu keyfiliğin ve hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Bu bilgiler mahrem bilgiler değildir” ifadelerini kullandı