BAŞKAN ARSLAN'DAN NORMALLEŞME UYARISI

  • 21 Şubat 2021 - 12:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Cengiz Arslan yayınladığı mesajında; “Değerli hemşerilerim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu ve Mart ayında başlayacak olan yerinde karar alınarak kademeli normalleşme sürecine giriyoruz. Bunun anlamı şudur! Vaka sayıları, aşılama oranları, hasta yatak sayısı ve vaka görülme oranları kriterleri değerlendirilerek illerde Valilerin başkanlığında kurulan İl İlçe Hıfzıssıhha kurulunca il ve ilçe bazında değerlendirmeler yapılacaktır.

SÜRECE GEÇİŞ İÇİN DAHA HASSAS VE DİKKATLİ OLMALIYIZ

Denizli’mizde 7 ilçede vaka sayısı HES uygulamasına göre sıfırlanmıştır. Çameli ilçemizde ise vaka sayıları sıfırlanmasa da çok şükür yüksek riskli bölge olarak görülmemektedir. Ancak uygulama haritasında vakanın az da olsa görülmektedir. Normalleşme sürecine bizimde ilçe olarak geçebilmemiz için daha hassas ve dikkatli olmamız gerekmektedir.

KOMŞULARINIZA GİTMEYİN

Müstakil ev yaşantısının yoğunlukta olduğu ilçemizde komşuluk ve birlik ve beraberlik ilişkisi var İlçemizde kış mevsiminin vazgeçilmez yemeği topluluk yemeği olan ARABAŞI TOPLANTISI gibi aile içi ve grup toplanmalarına, hasta ziyaretlerimizi ve Pandemi nedeniyle özlediğimiz Toplu etkinliklerden, misafirliklerden uzak durmalı, hareketliliği azaltmalı, hane halkı dışında kimseyle temas etmemeliyiz lütfen biraz daha sabır edelim. Biliyorum bir birimizi çok özledik ama komşu ve misafir ziyaretlerini biraz daha erteleyelim.

SAĞLIK GÜNLER YAKINDIR

Herkesin üzerine düşen sorumluluğu fark etmeye davet eden Başkan Arslan Çocuklarımız sınıflarında sıralarına oturmayı, zil sesi ile teneffüse koşup okulun bahçesinde oynamayı özledi. Çocuklarımız, öğretmenlerini çok özledi ESNAFIMIZ COK ZOR bir süreçten geçiyor onlarda müşterileri özledi. Herkes Eski Çameli’yi özledi. Normalleşme sürecinde rehavete kapılmamamız gerekiyor. Üç kurala uyalım. Hijyen, maske ve sosyal mesafe.

AŞI OLMAYA ÖZEN GÖSTERELİM

Aşı sırası gelen vatandaşlarımız zamanında lütfen aşı yaptırmaya özen gösterelim ki artık ilçemizde normalleşme süreci başlayabilsin ve bireyler olarak HEPİMİZ BU SÜRECE KATKI yapmış olalım. Daha sağlıklı yarınlarımız için aşımızı olmaya hep beraber özen gösterelim. “. Bizde sıramız gelince aşımızı yaptırdık. Toplumun risk altında olan bütün kesimleri de umarım kısa süre içerisinde aşılanmış olur. Aşı koruyucu olma özelliği ile korona virüs tedavisinde çok önemli. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum Pandemi döneminde özveriyle emek harcayan tüm sağlık çalışanlarımıza ve yetkililerimize teşekkürlerimi sunuyorum

Kurallara uyduğumuz takdirde pandemisiz güzel günleri yeniden hep birlikte yaşayacağız Şimdiye kadar Devletimizin talimatlarını uygulamalarına harfiyen uyan tüm ÇAMELİ’li hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bizim silahımız birliğimiz, hep birlikte bu süreci layıkıyla atlatacağımıza inancım tamdır. Kalın sağlıcakla