BAŞKAN AKIŞIK'TAN SOYLU'NUN O SÖZLERİNE TEPKİ

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;’nun mülteci konusunda yaptığı açıklamalara sert çıktı. Akışık “Daha fazla gerilim yaşanmadan sınırlarımıza sahip çıkın , suça karışanları derhal sınır dışı edin , kaçakların ülkemizde barınmasına , tacizlerine ve suçlarına göz yummayın!” dedi.

  • 09 Mayıs 2022 - 19:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında mültecilerin sosyal medyada Türkiyeli kadınların videolarını yayınlamasıyla alakalı konuştu. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: "Ama öyle bir büyütüyorlar ki sabahtan akşama kadar, affedersiniz bütün röntgeni Suriyeliler çekiyor. Ya şimdi ben selfie çekiliyorum. Kötü niyetli olsanız, selfie çekildiğim zaman arkamda bir kadın olsa, selfie'yi yayınlasa... 'Ya bak bu kadını röntgenliyor.' Ya böyle bir ahlaksızlık var mı ya? İsterseniz bu meselelerdeki keraimlerimiz de var. Hangi uyruktan ne kadar olduğunu kamuoyunun önüne koyalım. Bu ayıp."

Soylu’nun söylemine çeşitli çevrelerden tepki yağarken İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık da konuya tepki gösterdi. Akışık konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi hatta çok daha fazlasıyla mülteci ve düzensiz göçmen sorununu Denizli’mizde yaşıyoruz . Ahlakın ve kanunun en güzel temsilcilerinden olan Denizli adeta Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna döndü , sokaklarımız hiç anlamadığımız lisanda konuşan insanlarla dolu .

Öncelikle en büyük endişemiz bu kaçak göçmenlerin ulusal haberlere de konu olan silahlı pozlar verdiği Denizlimizde bir acıya sebep olmadan gerekli tedbirlerin iktidar ve devlet kurumlarınca dikkate alınmaması .

Ancak daha da acısı bir Bakan’ın Türk Kadını’nın namusuna kolayca iftira atmak pahasına sapıkça davranan kaçak göçmenleri savunmasıdır .

Ne demektir Afgan Suriyeli selfie çekiyor Türk kadını da kadraja kendini atıyor söylemi ?

Bir Türk Milliyetçisi Anne olarak bu sözleri kabul etmek imkansızdır . Sayın geçmişi belli bakan siz Türk Kadınını konu mankeni , fotoğrafta poz verme heveslisi mi sandınız ?

TÜRK’ÜN MERMİSİ SAPIK KAÇAK GÖÇMEN’İN SELFIE’SİNE BENZEMEZ!

Siz ki Türk Kadını , Anneleri başta olmak üzere iç güvenlikten sorumlusunuz , bir gün canına tak eden bir Türk Aile Reisi , bir Türk Kadını meşru müdafaa ile cinayete karışınca benzer sözlerle ne var bunda sapık kaçak göçmenler de sıkılan her merminin önüne atlıyor diyerek kendi vatandaşlarımızı savunacak mısınız ?

Daha fazla gerilim yaşanmadan sınırlarımıza sahip çıkın , suça karışanları derhal sınır dışı edin , kaçakların ülkemizde barınmasına , tacizlerine ve suçlarına göz yummayın!”