BARO BAŞKANI DEMİRDÖĞER'DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümünü coşkuyla kutlamanın bugün de mutluluğunu yaşıyoruz diyen Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, kutlama mesajı yayınladı.

  • 27 Ekim 2021 - 23:21
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Demirdöğer'in açıklaması şu şekilde:

19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Bizlerin en önemli görevi; bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizi yükseltmek, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarını savunmak, cumhuriyetimizin tüm değerlerini nesilden nesile aktarmak, aynı azim ve kararlılıkla yaşatmak olmalıdır.

Anayasa’nın “Cumhuriyetin nitelikleri” başlıklı 2. maddesinde; Türkiye Cumhuriyeti’nin, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu açıklanmıştır. Milli birlik ve beraberlik içinde dün olduğu gibi, bugün de kenetlenmeli ve bunu tüm dünyaya göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; vatanlarını canları pahasına koruyan tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!