BAKAN KOCA'DAN DENİZLİ İÇİN KRİTİK UYARI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın canlı yayında yaptığı konuşmasında Denizli uyarısı dikkat çekti. Koca; “Denizli'de son aya göre yüzde 60 artış, Uşak'ta ise son hafta yüzde 40 vaka artışı görülüyor” dedi.

  • 18 Eylül 2020 - 17:55
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında koronavirüs salgını hakkındaki gelişmelere değinirken Denizli ve Uşak illerine dikkat çekti. Denizli’de son aya göre yüzde 60 artış olduğunu belirten Koca Uşak’ta ise yüzde 40 vaka artışı olduğunu söyledi.

Denizli'de yatak doluluk yüzde 46, yoğun bakım yüzde 68. Denizli'ye 20 yoğun bakım yatak ilavesi yapıldı.

Fahrettin Koca’nın Denizli için alarm zillerinin çaldığına işaret eden konuşmasının devamında şu ifadeler yer aldı;

Türkiye genelinde şu an erişkin yatak doluluk oranımız yüzde 48,5, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66, solunum cihazı doluluk yüzde 33. Genel anlamda bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim birincil önceliğimiz hasta sayısının artışını; yani bulaşmayı durdurmaktır. Aksi durumda hastane, ilaç, malzeme, kapasiteye arttırmaya yönelik tedbirler bir süre sonra çözüm olmayacaktır. Filyasyon salgınla mücadelenin temel aksını oluşturmaktadır. İzmir'de filyasyon yapan ekibimizin sayısını 460'a çıkardık, Aydın'da 130'a, Muğla'da 120'ye çıkarmış olduk. Manisa ilimizde filyasyon ekibimizi 220, Uşak'ta 55'e, Denizli'de 220'ye çıkardık.

Toplum sağlığını tehdit eden davranış izolasyonda kalması gereken kişilerin evlerinden çıkanların toplum içine karışmasıdır. Bu kişileri yurtlarda izolasyona almaya başladık. Toplumun sağlığı açısından kabul edilebilir bir durum değildir bu.

Halk sağlığını koruma adına ciddi müeyyideleri gerektirir. Bu konuda lütfen hassas olalım. Her yanlış hareketi ceza tehdidi ile önlemeyi istemiyoruz. Alacağımız tedbirlerle bir tek hasta kalmayıncaya kadar birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Ülkemiz hastalığın tedavisinde erken tedaviye başlamasıyla hasta yönetimini başarıyla sürdürmektedir.