BABADAĞ’DA BİRLİK VE BERABERLİK AŞURE'Sİ

Babadağ Belediyesi, Hicri yılbaşının ilk ayı olan Muharrem ayının 10. Günü dolayısıyla Aşure hayrı düzenledi.

  • 18 Ağustos 2021 - 14:28
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın da katıldığı aşure hayrında konuşan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Aşure; birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgiyi ifade eder. Muharrem ayı sebebiyle düzenlemiş olduğumuz aşure hayrımızı kıymetli Babadağlılar ile birlikte kutlamanın sevincini yaşadık” ifadelerini kullandı.


Babadağ’da geleneksel hale gelen aşure hayrı bu sene de Babadağ Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildi. 

“Birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgiye son dönemlerde yaşanan afetler ve yangınlardan dolayı daha fazla ihtiyacımız var” diyen Başkan Atlı, “Çok zor günler geçirdiğimiz şu dönemde birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve sevgimizin. Tek vücut halinde olması için bölmeden, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, birlikte yönetim için yönetime geldiğimiz günden bu zamana kadar yaptığımız tüm etkinlikleri birlik ve beraberliğimizi arttırdığına şahit oluyoruz. Aşure, sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberlik demektir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını ve aşure günlerini kutluyorum” açıklamasında bulundu.

Muharrem ayı dolayısıyla Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bolluk ve bereketiyle belediyemizin ve kıymetli Belediye Başkanımızın düzenlediği etkinlikte olmaktan, vatandaşlarımız ile böyle önemli ve anlamlı günlerde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Aşure hayrının ardından ilçede kurulan pazarda, esnaf ile buluşan Milletvekili Karaca ve Başkan Atlı vatandaşlarla sohbet edip, ilçe ve ülke gündemini değerlendirdi.