BABADAĞ'DA 27. GELENEKSEL RAHVAN AT YARIŞLARI SONA ERDİ

Babadağ Belediyesi tarafından bu yıl 27.'si düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları sona erdi. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’dan aldı.

  • 04 Eylül 2023 - 18:44
  • Son Güncelleme : 04 Eylül 2023 - 18:51

Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen 27. Geleneksel Rahvan Atışları çok sayıda vatandaşın katılımı ile sona erdi. Yarışmaya CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Gençlik Spor İlçe Müdürü Murat Baran, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, CHP Tavas İlçe Başkanı Hasan Keçeci, 2023 Yılı Yarış Ağası Ümit Yelin ve Tertip Komitesi, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Kadın Girişimciler İlçeyi Renklendirdi

27. Geleneksel Rahvan At Yarışları müthiş bir görsel şölen ile sona erdi. Yarışmacılar 8 kategoride hünerlerini sergiledi. Yarışlar, vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlendi. İki gün süren etkinliklerde Babadağ Belediyesi tarafından ilçeye getirilen farklı etkinlikler ile doyasıya eğlenen Babadağlılar, açılan stantlarda da ilçeye özgü ürünleri sergileyip satışa sunma fırsatı buldu. 27. Geleneksel Rahvan At Yarışları öncesinde ilçede kadın girişimcileri ağırlayan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Yarış öncesinde kadın girişimcilerimiz ile birbirinden farklı etkinlikler ile ilçemize renk kattık. Kadınlarımız birbirinden kıymetli el emeği göz nuru ürünlerini Babadağ’da görücüye sundu” dedi.


Yarışın Birincisi Boldi Oldu

Yarışın en büyük ödülü olan Baş yarışında Boldi birinci, Barbaros ikinci, Şahmeran ise üçüncü oldu. Baş Altı kategorisinde Sefa Yeşil birinci, Mehmet Derilioğlu ikinci oldu.Küçük Orta kategorisinde Baba Selo birinci, Aydın Zeybeği ikinci, Canbey üçüncü oldu. Deste kategorisinde Pasta birinci, Yörükbeyi ikinci, Çakar üçüncü oldu. İkili tay kategorisinde Fellah birinci, Hanzerhan ikinci oldu. Üçlü tay kategorisinde Gülizar birinci, Kabadayı ikinci, Mirhan üçüncü oldu. Dörtlü tay kategorisinde Azize birinci, Asil ikinci, Tavas Zeybeği üçüncü oldu. Büyük orta kategorisinde İsmi Güven birinci, Göktuğ ikinci oldu.  Geçtiğimiz yıl da yarışların sponsoru olan yarış ağası Ümit Yelin bu sene de sponsor oldu. 


“Babadağ’ı Turizm Yolunda İlerletmeye Devam Edeceğiz”

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Bu sene 27'ncisini tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Rahvan At Yarışları bizim çok önemli geleneklerimizden biri. Hem kültürel anlamda ilçemizin isminde önemli bir yeri var hem de vatandaşlarımızın her sene merakla ve heyecanla beklediği bir etkinlik. Yarışçılarımıza göstermiş oldukları gayret için teşekkür ediyorum. Babadağ’da turizm destinasyonunu arttıracak etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Babadağ’ı turizm yolunda ilerletmeye de devam edeceğiz. At yarışlarımıza sponsor olan 2023 yarış ağamız Ümit Yelin’e, katılan tüm yarışçılarımıza, ekip arkadaşlarımıza ve tüm vatandaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.