AYNADAKİ YABANCI OYUNU BABADAĞ’DA SAHNELENDİ

Alzheimer hastaları ve yakınlarının yaşadığı zorluklara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla sahnelenen “Aynadaki Yabancı” isimli tiyatro oyunu Denizli’nin Babadağ ilçesinde sergilendi. Oyun izleyicilerden tam not aldı.

  • 11 Aralık 2022 - 10:34
  • Son Güncelleme : 11 Aralık 2022 - 10:38

Babadağ Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi işbirliğiyle, “Aynadaki Yabancı” isimli tiyatro oyununu seyircisiyle buluşturdu. Denizli’nin Babadağ ilçesinde sahnelenen oyunu Tülay Çetin yazıp yönetti. Alzheimer hastalığının aşamaları ve etkilerinin sahneye aktarıldığı ve Leyla Ertürk, Gülizar Aslan ve Necati Çallı’nın rol aldığı oyunu Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı da izledi. Yaklaşık 15 yıldır Türkiye’nin çeşitli illerinde sahne alan deneyimli Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Tiyatro ekibinin sahnelediği ve ilk defa seyirciyle buluşan Aynadaki Yabancı isimli tiyatro oyununu izleyenlerden tam not aldı.


Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ilçe halkı ve öğrencilerin izlediği oyunla ilgili “Bu duygu ve ders yüklü oyunu Babadağlı hemşehrilerimle buluşturan Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi’ne teşekkür etmek istiyorum öncelikle. İzleyicilerimiz de oyundan oldukça keyif aldı.


İlçemizde böyle bir oyuna ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Hem farkındalık oluşturmak için hem de bu hastalığa hazırlıklı olmak çok önemliydi bizler için. Gerçekten Alzeimer Hastalığı konusunda toplumumuzun farkındalık ve eğitim çalışmalarına ihtiyacı var. Umarım bu etkinlikler daha da artar ve vatandaşlarımız bu konuda bilinçlenirler. Bu konuda toplumdan desteğini esirgemeyen Türkiye Alzheimer Derneği Denizli Şubesi’ni de tebrik ediyorum” dedi.