AYDOĞAN: ŞOFÖRLERİMİZ GÜVENCESİZ ÇALIŞIYOR

Denizli Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan kamu görevlerini yürüten şoförlerin sorunlarına değindi. Aydoğan “Kamu görevlerini yürüten şoförlerimiz ek mesai ücretinden de yararlanamamaktadırlar” dedi.

  • 04 Aralık 2021 - 20:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Eğitim-İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Pamukkale Üniversitesindeki şoför emekçisi arkadaşlarımız birçok konuda problemlerin içinde mücadele ediyorlar” dedi.

Aydoğan “Her şeyden önce kamu görevi için kullandıkları araçların neredeyse tamamında kasko sigortası yok. Görev esnasında yaptıkları kazadan kendileri sorumlu tutuluyorlar. Kusur karşı tarafta değilse ciddi miktarda maddi külfetin altına giriyorlar. Bu konuda araçların trafik sigortasıyla birlikte kasko sigortası da yapılarak şoförlerimizin üzerindeki yük kaldırılmalıdır. Nöbetçi şoförler ayrıca dinlenme hakkı bulamadan çıktıkları görevlerde yorgunluk ve uykusuzluk içinde kaza yapma riskiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Kamu görevlerini yürüten şoförlerimiz ek mesai ücretinden de yararlanamamaktadırlar. Normal mesai saatinden çok daha uzun süre görevleri devam etmekte hatta gece 23.00’lere kadar çalışıp sabahın erken saatlerinde tekrar göreve çağrılmaktadır. Bu orantısız çalışma düzeni ruhsal ve bedensel olarak şoförlerimizi yıpratmaktadır. Eğitim-iş olarak birer kamu emekçisi olan şoförlerimizin sorunlarının çözümü için mücadelemize devam edeceğiz. Konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.