AYDOĞAN: ÇİFTE STANDART HUKUKSUZLUĞU TETİKLİYOR

Eğitim İş Denizli 1 Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan: "Gazze Mitingi Gerici Bir Gövde Gösterisine Dönüştü"

  • 03 Ocak 2024 - 19:58
  • Son Güncelleme : 03 Ocak 2024 - 20:02

Denizli'nin Eğitim İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, yılın ilk gününde İstanbul'da düzenlenen Gazze mitingini değerlendirdi. Aydoğan, mitingin, iktidar tarafından STK olarak ifade edilen ve hükümete yakın dernek maskesi takmış tarikatların organizasyonu olduğunu belirterek, miting alanındaki hilafet bayrakları ve sosyal medyadaki paylaşımların, etkinliğin gerici bir gövde gösterisine dönüştüğünü vurguladı.

İsrail'in Filistin'e yönelik soykırımını hatırlatan Aydoğan, tüm insanlığın Filistin'e destek verdiği bir dönemde, mitingdeki gericilerin Filistin'in acıları üzerinden kendi karanlık niyetlerini gündeme getirmesini eleştirdi. Aydoğan, devletler arasında yapılması gereken tepkinin yaptırımlar olduğunu belirterek, hükümetin İsrail'i protesto etmeyi mantıksız bulduğunu ifade etti.

Ayrıca, miting sonrasında yaşanan olaya da değinen Aydoğan, üniversiteli bir gencin mitingdeki bir kişiyle yaşadığı tartışmanın ardından polis müdahalesine maruz kaldığını ve yaşananların sosyal medyada "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasına dönüştüğünü aktardı. Aydoğan, bu durumu çifte standart olarak nitelendirerek, hukukun belirli bir zümrenin hoşuna gidecek şekilde kullanılmasını eleştirdi.

Eğitim-iş olarak Cumhuriyet'in ve devrimlerin her zaman savunucusu olduklarını vurgulayan Aydoğan, Cumhuriyet düşmanlarının birbirlerinden güç aldığını ve cezasızlıkla güçlendiklerini belirtti. Aydoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin şeyhler, dervişler ve müritlerin memleketi olamayacağını ifade ederek, medeniyet yolunun en doğru ve gerçek yol olduğunu söyledi.