AYDOĞAN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ: KÖREBE OYNAMAYA DEVAM EDİN!

Milli Eğitim, günlük politikalarla yönetilmeye devam ediyor diyen Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; "Bilmeceye dönen okul öncesi kurumlarımız yeniden yüz yüze eğitime başlıyor!" ifadesini kullandı ve uygulamalarla ilgili sert eleştirilerde bulundu.

  • 16 Aralık 2020 - 11:08
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

Covid -19 nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin sağlığı için tedbirler alıp, en temel gereksinimlerden biri olan eğitimin sürekliliğini sağlaması gerekirdi. Oysa Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatilinde devre mülk tatilciler gibi tatil yapmıştır. Ardından okullar açılınca sürekli değiştirdikleri resmi yazılar ve çelişkili politikalarla eğitimi yönettiklerini sanmaktadırlar.

Ödevini yapmayan öğrenciler gibi telaşla alınan kararlar, kurumlar arasında bilgi ve karar sürecinin işlemediği tepe zihniyetin keyfine kalan bir yönetim anlayışı içine düştüğümüz bilimsellikten ve adaletten uzak ortamı oluşturmuştur.

Adeta komediye dönüşen, okul idarecilerinin bile çaresiz kaldığı bir “belirsiz ve plansız” süreç içindeyiz. Devlet ciddiyetinden uzak, sosyal medyadan yönetilen bir

Milli Eğitim!

19 Kasım 2020’de tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verildi.

20 Kasım 2020’de okul öncesi kurumlar 5 gün süreyle yüz yüze eğitime tekrar başladı.

27 Kasım 2020’de Okul Öncesi kurumların valilik kararıyla kapatılması kararı alındı.

14 Aralık 2020’de tam gün eğitim yapan okul öncesi kurumlar yüz yüze eğitime tekrar başladı.

Öğretmenlerimizde ne çalışma azmi kaldı, ne motivasyon, ne de moral. Keyfinize göre karar veriyorsunuz sonra da masallarınıza inanmamızı bekliyorsunuz. Masallarınızın kahramanlarıyla birlikte saraylarınızda körebe oynamaya devam edin!