AVUKATLAR 81 İLDE EYLEM YAPACAK

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer CMK Ücret Tarifesi’ndeki düşüklük nedeniyle 81 ilde yapılacak eylem planını açıkladı. Demirdöğer Türkiye genelinde önce bir gün süreyle yavaşlatılacağı, ardından da bir gün ve üç gün süreyle durdurulacağı belirtti.

  • 13 Eylül 2022 - 13:31
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

81 il baro başkanları, ortak bir eylem planı yayımladı. Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer eylem planını bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısı ile duyurdu. CMK kapsamında yapılan avukat görevlendirmelerinin ücretlerin düşük olması sebebiyle Türkiye genelinde önce bir gün süreyle yavaşlatılacağı, ardından da bir gün ve üç gün süreyle durdurulacağı belirtilen açıklamada Demirdöğer “Eylem planı 81 baro tarafından imza altına alınmıştır. 13 Eylül 2022 tüm Türkiye’de CMK görevlendirmeleri yavaşlatılacaktır. 20 Eylül 2022’de CMK görevlendirmeleri sadece şiddet ve istismar mağduru kadın ve çocuklar hariç olmak üzere durdurulacaktır. 27 Eylül 2022’de sonuç alınamazsa 3 gün süre ile CMK süreleri durdurulacaktır. Yine sonuç alınamazsa tüm illerimizde CMK hizmetleri şiddet ve istismar mağduru kadın ve çocuklar hariç olmak üzere durdurulacaktır.” dedi.

DEMİRDÖĞER YENİDEN ADAY!

Başkan Demirdöğer basın açıklamasında ayrıca önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Baro seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurdu. Denizli Barosu Adnan Demirdöğer “4 Temmuz 2021 tarihinde 47. Olağan Seçilim Genel Kurul’da aday olmuştum. Arkadaşların teveccühlerine mashar olmuş ve onurlu göreve seçilmiştik. O gün seçilirsem bu dönemde dahil olmak üzere önümüzdeki dönem bir kez daha aday olurum demiştim. Baro başkanlığının meslek haline getirilmemesi gerektiğini düşünerek görev süresinin en fazla 2 dönem olması gerektiğini ve gelenek haline getirilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Bugün itibariyle 13-14 aydır görevdeyim. Yapmak istediğimiz birçok projeyi gerçekleştirmemize rağmen bazı projelerimizi gerçekleştiremedik. Bu nedenle yapacak daha çok işimi var diye 48. Olağan Seçilim Genel Kurul’nda adayım.” dedi.