AVDANLI HATİCE KOCALAR MAHKEMEDE KONUŞTU: TOPRAĞIMI SAVUNMAK SUÇ MU?

Avdan'da şirket yetkililerinin şikâyeti üzerine darp iddiasıyla yargılanan Hatice Kocalar savunmasında; “Tek başımaydım. 5 kişiye nasıl vurabilirim. Ben tarlamı korumak istedim. Suç işlemedim” dedi.

  • 05 Mart 2024 - 16:11
  • Son Güncelleme : 05 Mart 2024 - 16:13

Denizli Tavas Avdan Mahallesinde şirket yetkililerinin şikâyeti üzerine darp iddiasıyla yargılanan Hatice Kocalar'ın davasının ikinci duruşması Tavas Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Denizli Tavas ilçesi Avdan mahallesinde kamulaştırmaya karşı köylülerin mücadelesi sürerken şirket yetkilileri 75 yaşındaki Hatice Kocalar hakkında yaralama suçundan şikayetçi oldu.

 

Duruşmaya EMEP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer, TİP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yağmur Yalçın, CHP Tavas Belediye Başkan Adayı Kadir Tatık, Avdan Platformu, Büyük Menderes İnisiyatifi, Avdan Muhtarı İlhan Kulaç ve çok sayıda yurttaş katıldı. Duruşma 28 Mayıs saat 14.00’a ertelendi.

 

Hatice Kocalar savunmasında, “Ben tarlamı korumak istedim. Suç işlemedim. Şirket yetkilileri geldiler. Tarla mahkemelik. 'Mahkemeden sonra kazın' dedim. Tek başımaydım. 5 kişiye nasıl vurabilirim. Küçük çocuklar bile inanmaz. Benim tek başıma onları darbetmem mümkün değildir. Tarlada aramızda sadece sözlü tartışma yaşandı. Elimde sopa yoktu onlara vurmadım. Üstüme atılan bu suçu işlemedim” diye konuştu. Tarlaya ürünleri olduğu için gittiğini belirten Kocalar, “Şirkete ait araçlar da tarladaydı. Suç mu benim tarlama sahip çıkmam” diye sordu.

 

“İDDİA HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI”

Avukat H. Ozan Orpak, delil olarak sayılan sopanın ortada olmadığını adli emanette de bulunmadığını belirterek, “Burası 1. derece tarım arazisi. Danıştay 6. Dairenin köylüyü haklı bulduğu karar var. 75 yaşında 1.50 boyunda 45 kilo bir kadının 5 kişiyi darp etmesi mümkün değildir, hayatın olağan akışına aykırıdır" ifadelerini kullandı. Orpak ayrıca olayın akşam 8 saatlerinde gerçekleştiğini ancak şikayetin ertesi gün öğleden sonra 3 buçukta yapıldığını ifade etti. Hayatın olağan akışında şikâyetin olay anının hemen ardından yapılması gerektiği notunu düşen Orpak, beraat talep etti.

 

Av. Ali Kavallı da iddia edilen olaya ilişkin sadece bir tek sağlık raporu olduğunu ve yeterli delil sayılamayacağını belirtti. Kavallı ayrıca, “O dönem Avdan'da sürekli jandarma nöbet tutardı. Şikayetçi olan yetkililer en ufak tartışmada jandarma çağırdı. Bu olayda neden jandarmaya haber vermediler” diye konuştu.

Av. Onat Ötnü ise Avdan Madencilik şirketinin taşeronluğunu yürüten Irmaklar şirketinin rödovans belgesinin MAPEG kayıtlarında bulunmadığını belirterek hukuka aykırı bir şekilde tarım arazisinde bulunduklarının altını çizdi.

 

“TOPRAĞIMI SAVUNDUM KİMSEDEN KORKUM YOK”

Duruşma sonrası Tavas Adliyesi önünde yapılan açıklamada Av. H. Ozan Orpak hukuki sürece ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. 75 yaşındaki Hatice Kocalar da yaptığı konuşmada, "Ben toprağımı savundum. Kimsenin toprağında gözüm yok. Kendi toprağımı savunmak suç mu? Bu söylediklerimi herkes duysun kimseden