AV YAŞATÜRK: BU BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR

Denizli dün akşam saatlerinde kan donduran bir olayla sarsıldı. Bir evde ölü olarak bulunan 1.5 yaşındaki Murat’ın cansız bedeninde darp ve sigara izleri bulunması şehirde büyük tepkilere neden açtı. Konunun basın aracılığıyla duyulması üzerine harekete geçen Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu birimi olaya müdahil olarak takibe başladı.

  • 27 Ocak 2023 - 15:06
  • Son Güncelleme : 27 Ocak 2023 - 15:08

Konuyla ilgili açıklama yapan Komisyon Başkanı Avukat Nazlı Yaşatürk; “Dün, Asmalıevler Mahallesi’nde yaşayan 2 yaşındaki Murat’ın ölümü bizleri büyük bir yasa boğdu. Henüz bebek yaştaki çocuklarımızın cansız bedenleri bulunduktan sonra ortaya çıkan vahşet derecesindeki ayrıntılar hepimizin kanını dondurdu. Vücudunda izmarit ve darp izleri bulunan 2 yaşındaki Murat bu tür işkencelerle karşılaşan yüzlerce çocuktan sadece biri. Kendini savunma yetisine dahi henüz kavuşmamış, sadece anneye, ebeveynlerine muhtaç masum bebeklerin ölümleri yasımızı ileri boyuta taşımaya devam ediyor” dedi.

Avukat Yaşatürk açıklamasına; “bu olay bardağı taşıran son damla olmuştur” diyerek şu şekilde devam etti:

Maalesef ki ülkemizde çocuklarımıza yönelik artan her şiddet ve cinsel istismar olayı sonrasında bu olay, bardağı taşıran son damla oldu.

Biz hukukçular olarak, toplumsal bir soruna dönüşmüş suçların çağdışı önerilerle ortadan kaldırılmayacağının bilincindeyiz. Bu olayların mevcut önlemlerle sonlanmayacağının da farkındayız. Fakat bizler şunu biliyoruz. Bu vahşetlerin son bulması için gerekli devlet politikasının etkin kullanılması gereklidir. Bu bitmek bilmeyen olaylara önce caydırıcı bir o kadar da hukukçuların elini güçlendiren metalar için devlete de büyük görevler düşmektedir. 

Bu bataklık sadece bebek ölümleri ve istismarlardan ibaret olmayıp, eğitim yaşamına müdahale, çocuk gelinler, çocuk işçiler gibi kafamızı çevirdiğimiz her noktada çocuklara yönelik bir ihlal ve istismarı normalleşmiş halde karşımızda buluyoruz. Bu bir ahlaki erozyondur. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği çocuklardır. Geleceğimizi kimsenin elimizden almasına izin vermeyeceğiz. Bir Murat daha hayattan koparılmasın diye kanun savunucuları olarak elimizden geleni yapacağız.

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak hayatı elinden alınan çocuğumuz için adalet sağlanması ve geride kalan kardeşlerinin sağlıklı yaşam koşullarına sahip olmaları için gerekli tüm hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz.