ATLI’DAN 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Atlı mesajında, “Özel çocuklarımızın geleceğini güvence altına alacak adımlar atmaya devam ediyoruz” dedi.

  • 03 Nisan 2023 - 06:41
  • Son Güncelleme : 03 Nisan 2023 - 06:43

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Atlı, “Özel çocuklarımız ve aileleri için daha önemli adımlar atmalıyız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ATLI, “EKSİK DEĞİL, FARKLI”

Otizmin bir eksiklik ya da engel olmadığını belirten Başkan Atlı, “Otizme karşı hem farkındalık oluşturmak hem de çocuklarımızın ve ailelerinin mutlu olabilmeleri amacıyla önemli projeler yapılması gerekiyor. Hep birlikte ‘Eksik değil farklı’ demek için tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Gün geçtikçe yaygınlaşan otizme ilişkin farkındalığın giderek artması gerekiyor. Otizm spektrum bozukluğu olan yavrularımızın geleceği için erken tanı ve sürekli eğitimin ne kadar hayati olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha güzel bir ülkede yaşaması için toplum olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Çocuklarımız sporda, kültürde, eğitimde kısacası yaşamın her alanında yanlarında olduğumuzu bilmeli. Çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak için çok çalışmalıyız. Onları topluma kazandırmalıyız. Çocuklarımızın önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmaması için hepimiz bu farkındalığı oluşturmak zorundayız. Bu duygu ve düşünceler ile otizmli çocuklarımızın ve gençlerimizi kucaklıyor, sağlıklı huzurlu mutlu günler diliyorum” şeklinde konuştu.