ATATÜRK PORTRELERİ ÇÖPE ATILDI MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Pamukkale ilçesinde bulunan D.D. Emsan İlkokulunda, çok sayıda Atatürk portresinin çöplüğe atıldığı öğrenildi. Çok sayıda portre, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe, okulun hemen yanında bulunan kaldırıma bırakıldı. Resimlerin okulda yapılan bahar temizliği sonrası çöpe atıldığı iddia edildi.

  • 27 Nisan 2021 - 19:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de Doğan Demircioğlu Emsan İlköğretim Okulu önünden geçen vatandaşlar çöpe atılan Atatürk posterleri ve İstiklal Marşı tabloları sonrası durumu görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Kısa süre sonra ise Denizli Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulunarak okul müdürünün görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çeşitli basın yayın organlarında Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda Atatürk posteri ve İstiklal Marşı tablosunun çöpe atılması ile ilgili çıkan haberlere istinaden; okul müdürü R.Ö. görevden uzaklaştırıldı.

EĞİTİM İŞ'TEN TEPKİ

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan Denizli'de Doğüan Demircioğlu EMsan İlkokulu'nda yaşanan bayrak skandalıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Aydoğan okul idaresine tepkisini telefon aracılığıyla ilettiğini söyleyerek "Yaşanan durumdan çok üzgünüm" dedi.

Denizli'de en saygın devlet okullarından birisi olan Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda yapılan bahar temizliği sonrası aralarında çok sayıda Atatürk resmi, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin yazılı olduğu tablolar çöplüğe atıldı. Bir vatandaş tarafından çekilen görüntülerde okulun hemen yanında bulunan çöplüğe bu eserlerin atıldığı görüldü.

Aydoğan: Çok üzgünüm yaşanan durumdan

Yaşanan gelişmelerin ardından Denizli Valiliği okul müdürünün görevden alındığını belirtti. Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan açıklama yaptı. Aydoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Eskimiş solmuş kullanılmayacak duruma gelmiş bayrakların yok edilmesi bir yönetmelikle belirlenmiştir. 2010 yılında bu yönetmelik güncellenmiştir. Bu şekildeki bayraklar kaymakamlıklar ve valiliklerdeki komisyonlar aracılığıyla ay ve yıldızı ayrılır ve sonra kırpma makinalarında yok edilir.

2893 numaralı Türk bayrağı kanunu ve 5816 numaralı Atatürk aleyhine işlenen suçlar kanunu açıkça ifade ediyor ki, Türk bayrağı ve Atatürk resimleri bu şekilde saygısızca çöpe atılmaz. Türk milletinin bu değerlerine karşı nasıl davranılması gerektiğini her okul yöneticisi bilmelidir, bilmiyorsa çok büyük ayıp. Kabul edilemez.

Konunun basına yansıması sonucunda okul idaresini arayıp bu konudaki tepkimizi ilettim. Bu özensizlik ve dikkatsizlik kabul edilebilir bir durum değildir. Çok üzgünüm yaşanan durumdan"