ATAMA TAKVİMLERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ İSTEĞİ SONUÇ VERDİ

  • 22 Temmuz 2020 - 04:23
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamada öğretmenlerin atama takvimlerinin değiştirilmesi mücadelelerinin sonuç verdiğini belirterek sıranın ikinci adımda olduğunu ifade etti.

Bakanlık; her yıl öğretmenlerin yer değiştirmelerini emeklilik sürecinden önce (Mayıs-Haziran) yaptığı için emeklilikten boşalan kadrolar yer değiştirmelere yansımıyordu. Eğitim-İş yer değiştirme ile ilgili birçok sorunun yanında yer değiştirme takvimini de sürekli gündemde tutmaya çalıştı. MEB bu yıl ilk kez yer değiştirme takvimini emeklilik onaylarından sonraya aldı.

Bugünlerde emekli öğretmenlerin ayrılma işlemleri tamamlanmakta olduğunu hatırlatan Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan: “Bazı öğretmenlerin ayrılma işlemi mevcut yer değiştirme takvimine yetişmese de büyük bir çoğunluğu yetişecektir. Bugün ilan edilen listelerde bu kurumların görülmemesi ilişik kesme işleminin tamamlanmamasından kaynaklanmakta olup ilişik kesilince atamada kullanılabilecektir” dedi.

“Eğitim-İş olarak yaptığımız başvurularda, katıldığımız toplantılarda gündeme getirdiğimiz bir konunun daha çözüme kavuşacağını görüyoruz” ifadelerine yer veren Aydoğan şöyle devam etti: “Bilindiği üzere bu yıl il içi yer değiştirmelerde başvurular 20-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak. İl içi yer değiştirmede tercihler yapılırken sadece boş kadrosu olan okullar değil boş dolu tüm okullar tercih edilebilmektedir. Çünkü başvuru sonrasında emeklilik ya da o atamada yer değiştirme nedeniyle boşalan kadrolara da atama yapılmaktadır. MEB’in emeklilikten boşalacak tüm kadroların sisteme yansıtılması ve yer değiştirmede kullanılabilmesi için gecikmeli olarak başlayan il içi yer değiştirme başvurularının uzatılması ve sonuçlarının açıklanmasının bayram tatili de göz önüne alınarak 4-5 Ağustos tarihlerine alınmasını öneriyoruz. Böylece Temmuz sonuna kadar ilişik kesmek zorunda olan emekliye ayrılan öğretmenlerin boşaltacakları kadrolar da il içi yer değiştirmelerde kullanılmış olacaktır.”

Aydoğan açıklamasını şu ifadelerle noktaladı: “Bakanlık ayrıca tüm il milli eğitim müdürlüklerini uyararak en azından mevcut boş kadroların resmi sitelerinden duyurmalarını sağlamalıdır.”