AŞK MEKTUBU DEĞİL İCRA MEKTUBU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın ziyaret ettiği muhtarlıkta yüzlerce tebligat mektubu bekliyor. Mahallelinin ortalama dörtte birinin icralık olduğuna dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca: Saray’ın şatafat düşkünlüğünün faturasını bu halk mı ödeyecek?

  • 13 Şubat 2021 - 09:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Mimardan mühendise, iş insanından sigortasını ödeyemeyene yüzlerce yurttaşımıza tebligat mektupları geliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de gerçekleştirdiği muhtar ziyaretleri kapsamında Merkezefendi İlçesi Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü'yü ziyaret etti. Muhtar Sücüllü “4000 nüfuslu mahallede 3 aydan bu yana biriken ortalama 1000 tebligat mektubu var. Maske cezaları var. Suç ve Ceza isimli bir tiyatro oyunun içinde gibiyim. Yüzlerce icra takibi tebligatı vatandaşı bekliyor. Gelen mektuplar arasında, icra evrakları var. Mimarlar, mühendisler, şirketler sigortalarını ödeyemeyenler, iş insanları var. İnsanlar kalsın muhtarım evrak beklesin ödeyecek gücüm yok diyor, çünkü iş alanları kısıtlanmış durumda.” diyerek aylardır bekleyen tebligat mektuplarını gösterdi.

Esprili aşk mektubu sohbeti

Muhtarlık kapısından içeri üzülerek giriyorum. Her gün gözümü evrakla açıyorum, işin çok mu yoğun diye soruyorlar? Espri yapıyorlar keşke aşk mektubu gelse diye ama maalesef icra mektupları geliyor.” diyen Mahalle Muhtarı, “gelen evrakı 3 ay kadar bekletme süresi var ama 6-7 ay kadar bekletiyoruz, gelip alırlar diye..” yorumunu paylaştı.

Mahallelinin ortalama 4’te 1’i icralık

Pandemi sürecinde yaşanan mağduriyetlerin arttığına dikkat çeken Gülizar Biçer Karaca, “4000 seçmeni olan mahallenin yaklaşık 4’te 1’i icralık durumda… Bu maktuplar, bu mahalle bir gösterge.. Yaşanan sorunlar ortada… Ödeme emirleri, tebligatlar, icralar, mektuplar, cezalar, borçlar, ödenemeyen sigortalar, icra takipleri yaşanan ekonomik buhranı gözler önüne seriyor. Batık krediler nedeniyle önümüzdeki yıl çok sayıda şirketin iflas edeceğine işaret ediliyor. 2020 yılı sonu itibariyle icra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyona ulaştı. 2023’te 2 trilyon dolar geliriniz olacak diye vaatte bulundular. 25 bin dolar kişi başına geliriniz olacak dediler. Ancak 2023’e iki yıl kala, bu hedefler fos çıktı. 2008’de milli gelir 783 milyar dolardı. Bugün 702 milyar dolara düştü. 2007’de kişi başına gelir 9 bin 735 dolardı. Bugün 8 bin 381 dolar. Sadece vatandaşlarımızın tüketici kredisi ve kredi kartı borcu son bir yılda yüzde 44 arttı, 820 milyar TL’ye ulaştı. Bankalarda yakın izlemedeki kredilerin tutarı ise 360 milyar lira, takipteki alacak bakiyesi 150 milyar liraya çıktı. Bunca borç nasıl ödenecek? Saray’ın şatafat düşkünlüğünün faturasını bu halk mı ödeyecek?” dedi.