ARPACI BAŞKAN HORZUM'U YALANLADI: KENDİ İSTEĞİMLE İSTİFA ETTİM!

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sandıklarda görev yapacak asil ve yedek üye listesi, seçim kuruluna geç verildiği gerekçesiyle kabul edilmeyen CHP'nin Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, istifa etti. CHP Genel Merkezi'nin isteği üzerine istifa ettiği CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından duyurulan Arpacı'nın sosyal medya üzerinden konuyu yalanlaması tekrar gündeme oturdu.

  • 28 Nisan 2023 - 03:32
  • Son Güncelleme : 28 Nisan 2023 - 03:41

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığının seçim kuruluna teslim ettiği görevli listesinin yedekleriyle beraber sisteme girildiğini ancak sonrasında reddedildiğini savundu.


Yüksek SeçimKuruluna yaptıkları itirazın sonucunu beklediklerini belirten Başkan Horzum, şunları dile getirdi:

"Genel merkezin talebi doğrultusunda Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı görevinden istifa etti. 2 gündür partimizi arayarak endişelerini dile getiren ve görev almak isteyen partililerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, 25 bin üyemiz ve aydınlık Türkiye isteyen vatandaşlarımızla sandıkları güvende tutacağız. Örgütümüz görevinin başında ve her sandıkta en az 3 görevli ile sandıklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan bu olaydan daha da güçlenerek çıkacağız."


ARPACI'DAN YALANLAMA

Genel Merkezin isteği üzerine istifa ettiği duyurulan Arpacı sosyal medya hesabı üzerinden konuyu yalanladı. Arpacı yaptığı sosyal medya açıklamasında şunu dile getirdi:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizin talebiyle istifa ettiğim yönündeki CHP Denizli İl Başkanlığı'nın açıklaması doğru değildir.

CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı'ndan hiçbir talep olmadan, kendi vicdanımla ve sorumluluğumla parti içi tartışmalardan partimizin zarar görmemesi için kendi irademle istifa ettim. 

ARPACI İSTİFASINI KENDİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN ŞU SÖZLERLE DİLE GETİRMİŞTİ:

BASINA VE KAMOYUNA,

26.04.2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ KENDİ İSTEĞİMLE SORUMLULUĞU ALARAK İSTİFA ETTİM

Pamukkale İlçesinde yaşanan sandık görevlilerine ilişkin gelişmeler, bilgi edinilmeden yanlı-amaçlı şekilde yansıtılmış, gerçeklerden uzaktır.

Gelişmenin özeti şöyledir.

23.04.2023 pazar günü verilen süre içinde Pamukkale İlçe Seçim Kuruluna giderek 1 ve 2 No’lu İlçe Seçim Kurulu Hakimliğinde 712 kişilik sandık kurulu üye listelerini teslim ettik. Seçim kurulu görevlisi gerekli incelemeleri yaptıktan sonra sisteme girişleri gerçekleştirdi. Teslim edildiğine dair evrakları aldık. Teslimattan iki gün sonra Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’nun Siyasi Parti İlçe Başkan ve Seçim Kurulu yetkililerinin de bulunduğu toplantı da gündem konuşuldu, karara bağlandı. Daha sonra AKP temsilcilerinin sandık görevlilerimize ilişkin itiraz da bulunduğu ve itirazın değerlendirilerek 1. No’lu seçim çevresinde 4 red, 3 olumlu oy ile AKP’nin itirazı reddedilirek 438 sandık görevlimiz kabul edildi. 2. Seçim çevresinde ise 274 sandık görevlimiz 2 red, 5 kabul oyu ile reddedildi ve süreç başladı. İki farklı seçim çevresinde 2 farklı karar sonrası gerekli itirazımızı İl Seçim Kurulu’na yaptık. 26.04.2023 tarihinde İl Seçim Kurulu değerlendirmesinde itirazımız reddedildi. İl Seçim Kurulu’nun red kararı sonrası YSK’ya gerekli itirazı yaptık, kararın lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz. Halen süreç devam etmektedir.

26/04/2023 tarihi itibarıyla (Birgun önce) ilçe Başkanlığı görevimden tüm sorumluluğu alarak “Kendi İsteğimle" istifa ettim.

İstifam sonrası 13 yönetim kurulu üyemiz, 27/04/2023 tarihinde toplanarak 2023/10 sayılı kararı ile tüzüğümüzün gereğini yaparak Dr. İsmail Gözlükaya’yı ilçe başkanlığına seçmiştir.

Bu seçim sürecinde AKP ve yandaşlarının bu tür oyunlar oynayacağını, provakasyonlar yapacağını biliyorduk. Bu arada seçim kurulu binası önünde akp yetkilileri basın açıklaması yaparak ilgileri etkilemeye çalışmışlardır. Hiçbir partilimiz ve seçmenimiz merak etmesinler ki biz tüm sandıklarda mevcut yönetim ve yeni başkanımız güvenliği sağlayacaktır. Bende tüm gücümle partimin Pamukkale ilçesinde geçmişte olduğu gibi çalışmaya devam edeceğim. 

Tüm seçmenlerimize saygılar sunar 14 Mayıs 2023 günü herkesi sandık başına davet ediyorum.

ARDA ARPACI

ÖNCEKİ DÖNEM İLÇE BAŞKANI


Yorumlar (1)

  1. umur
    • 01 Mayıs 2023 - 16:59

    serefsiz satilmis...