ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU, DEPREMDE KAYBETTİKLERİ ÜYELERİ ANISINA KONSER VERDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, Avrupa Günü kapsamında "Dayanışma Konserleri"nin ikincisini Denizli Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

  • 06 Mayıs 2023 - 01:29
  • Son Güncelleme : 06 Mayıs 2023 - 01:33

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteği, Denizli Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği konser etkinliğinde, farklı etnik köken ve inançlara sahip üyelerden oluşan koro sahne aldı.

Koro, depremlerde hayatını kaybeden koro üyeleri Müge Mimaroğlu, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Mehmet Özdemir, Fatma Çevik, Ahmet Fehmi Ayaz ve yaşamını yitirenler anısına şarkılar söylendi.

"Denizli Sanayi Odası, Deprem Bölgesine Yardım Çabalarını Sürdürürken Antakya Medeniyetler Korosu Konseriyle Umut Verdi"


Geceyle ilgili açıklamada bulunan Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu şunları dile getirdi:

“Mayıs ayının ilk haftası Avrupa Birliği Günleri, Avrupa Birliği Günlerini kutluyoruz. Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin ve Sanayi Odasının işbirliğinde Antakya Medeniyetler Korosu’nu Denizli’de ağırlıyoruz. Biliyorsunuz yaşadığımız deprem felaketinden sonra bölgede ki güçlü korolardan biri olan Antakya Medeniyetler Korosu, Avrupa Birliği’nin desteğiyle Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nin olduğu 8 ilde konserlere başladı. Bu aslında bir dayanışma konseriydi. Dayanışma konserleri olarak değerlendirebiliriz bunları. Birlik ve dayanışma mesajı veriyoruz. Bir araya gelme mesajı veriyoruz. Bizlerde Denizli’de bu işin ev sahipliğini yapıyoruz. 

Deprem bölgesine biliyorsunuz depremin ilk günlerinden beri Denizli Sanayi Odası olarak şehrin diğer kurumlarıyla birlikte yardım elimizi uzattık. Elimizden gelen dayanışmayı, elimizden gelen yardımı oraya ulaştırmaya çalıştık. Geri kalan süreçte de TOBB bünyesinde kalıcı konut projesini başlattık. Ve yine bu projemiz üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Ama bu akşam biraz konumuz farklı. Antakya Medeniyetler Korosu içlerinde depremde kaybettikleri arkadaşları olan bir topluluk. Onlar dediğim gibi 8 şehri dolaşıyorlar. Ve acılarını, kederlerini, türkülerini bugün burada bizimle paylaşacaklar. Bu yüzden güzel ve anlamlı bir gün. Oldukça yoğun bir katılım var ve bu katılım nedeniyle de mutluyuz.“